keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Ehkä ens kesänä?

Tiedätkö sen tunteen kun on hommia joita pitäisi tehdä, asioita joita pitäisi hoitaa ja ongelmia joita pitäisi ratkaista mutta lykkäät näitä asioita vaan tuonnemmaksi. Ne vaivaa mieltä koska ne on tekemättä mutta silti vaan lykkäät niitä. Vaikka itseasiassa pääsisit helpommalla tekemällä ne hommat, niin että ne olisivat sitten pois mielestä.

No mulla kaikki autoon liittyvä on sellaista. Tankkaan viimetingassa. Katsastan myöhässä, vaihdan kesärenkaat myöhässä, ja siivoan harvoin ja ulkoa pesen vielä harvemmin. Mikko jaksaa naljailla tästä kuinka sotkuinen mun auto on mutta kotona pitää olla siistiä. Ja kyllä, se sotkuisuus siellä autossa todellakin on häirinnyt mua, joka päivä. Kunnes. Viime sunnuntaina. Mä siivosin sen. Pesin jopa auton matot kylppärissä. Ja käytin sen renkaanvaihdossa. Joku muu (Mikko) saa käyttää sen pesussa koska siihen mä en vaan kykene. Oon muutenkin vahvasti sitä mieltä että kyllä nää autojutut siivoomisineen olis miesten hommia.

No sitten se seuraava juttu. Ikkunoiden pesu. Inhottavaa inhottavaa inhottavaa. Pari vuotta jo olen harkinnut jonkinmoisen apuvälineen hankkimista. Ja nyt sitten vihdoin, meille tuli tämä. Kärcher WV 75 plus. Tuolla ikkunanpesu todellakin on niin helppoa että sen osaa mieskin. Mikko jo parit ikkunat sillä sujuvasti pesaisi.


Ja seuraavaksi. Pihan siivous. Niinkuin mainitsinkin. Ei vois vähempää nää puutarhanlaitot kiinnostaa. Kuitenkin etupihan kukkapenkin (sen ainoan) ympärillä ollut muoviaitajuttu oli viime talven jälkeen mennyt niin huonoon kuntoon että sille oli pakko tehdä jotain. Tää homma on laitettu aluilleen, mutta tarviin lisää tarvikkeita (tiiltä) sen loppuun tekemiseksi. Tuolla rikkaruohojen alla siis on kuunliljat. Ovat tulleet n. pari senttiä jo mullan alta taas esille.


Yksi rästihomma jonka myöskin sain sairasteluiden lomassa pois päiväjärjestyksestä on kirppispöydän varaaminen. Kihvelikirppiksellä pidin pöytää 2 viikkoa ja pääsin eroon 56 tuotteesta sekä jäin plussalle satasen verran. Iloinen yllätys. Olin ajatellut että jos nyt edes muutaman kympin sais. Kirppiksellä kaupaksi menemättömät tavarat ilmoitin samantien fb kirppikselle ja osa niistä on siellä jo mennyt. Tämän operaation yheydessä tuli siivottua myös keittiön ikuiset riesat, ne kaksi kaiken niellyttä alakaappia. 


Olen suunnitellut uutta terassia/tuon olemassa olevan laittelua vähän viihtyisämmäksi. Vuosia. Tämäkin asia on laitettu eteenpäin tilaamalla uusi puutarhakalusto. Tuollainen kuin kuvassa, ja siihen yksi lisäsohva. 


En muista olenko täälläkin tuskaillut kun meillä oli olkkarissa sellainen avohyllykkö josta Matilda kävi koko ajan purkamassa tavaroita. Senhän mä jo myin, tai siis vaihdoin maalaamiseen meidän henkilökohtaisen maalarin kanssa. Siinä hyllykössä olleet tavarat on täyttäneet kodinhoitohuoneen lattioita lojuessaan säilytyslaatikoissa talvesta saakka. Ja nyt viikonloppuna ystäväni pojan synttäreillä näin heidän olkkarissaan arkun. Heti välähti, että tuollaiseen ne tavarat on kätevä meilläkin kätkeä. Ja samana iltana tilasin jo tämän, Hobby Hallista. Tänään hain sen postista ja nyt se odottaa kasausta.Mulla on niiiiin hyvä fiilis että nää asiat on nyt hoidossa, tai ainakin jo sinne päin! Osasyy tähän asioidenhoitamispuuskaan saattaa tosiaan olla tää meidän pitkä sairastelu ja se että jotain on ollut pakko saada aikaiseksi kun ei ole päässyt liikkumaan. No ihan tyystin liikkumatta en ole ollut koska persuus on ruvella (kirjaimellisesti!) vatsalihastreeneistä. Tänään pitkästä aikaa uskalsin kuulailla, ja vaikka jalat onkin olleet tauolla, ei tuon 16 kilon kuulan kanssa kyykkääminen tuntunut juur missään, joten voinen siirtyä siihen 24 kiloon takaisin. Sen kunniaksi, nyt vähän maitojäätelöä ja sohva!

2 kommenttia:

  1. Oletpa ollut ahkera ja aikaansaava! Mä olen vielä sillä "pitästehdä"-asteella. Tarvis potkun per"#€siin. Tehokasta loppu viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on niiiin moni asia sillä pitäs tehdä- asteella, kuten esim. varaston siivous. Sinne ei siis oikeasti mahdu edes astumaan ja tilanne vaatisi parikin jätelavaa pihaan. Huoh.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)