torstai 1. tammikuuta 2015

Ärsyttäviä sanoja

Törmäsin netissä keskusteluun ärsyttävistä sanoista. Aloin miettimään asiaa ja mulla on kans muutama sana/sanonta mielessä joista en vain pääse yli.

1. Varttia yli. Se on VARTIN yli ja VARTTIA vaille. 
2. Jaxuhali ja voimahali. Voi ny helvetti.
3. Meillä kävellään/kontataan/puhutaan. Siis kun on kyse lapsesta ja äiti sitten puhuu/kirjoittaa fb kuinka "meillä kontataan". Konttaako ne koko perhe siellä vai? Jostain syystä todella ärsyttävä tapa ilmaista asiaa jos tätä ilmaisua käyttää koko ajan.
4. Exän vastakohta nyxä. Ja muutenkin nuo x kirjaimet paikoissa joihin ne ei kuulu.
5. Masuasukki ja pikkuveljestä/pikkusiskosta käytetty ilmaisu pikkukakkonen. Moni muukin virallinen äitisana kuten suppari ja eppari on sangen ärsyttäviä.
6. Hengari. Se on henkari.
7. Etupylly. Sellaista ei ole olemassakaan.
8.Neidittely. Jos omasta lapsesta puhutaan yhtenään tuota neiti etuliitettä käyttäen, se vaan kuulostaa ärsyttävältä.
9. Krebaa.
10. Pariskuntien käyttämät ällöimellät hellittelynimet. Yök.

Ja sitten töissä yhtenään kuulemani:
11. Tässä ei oo hintalappua, tää on varmaan ilmainen.
12. "Ei käy verotukseen" ja "saat sen muistoksi tästä hetkestä" -vitsit kuittia ojennettaessa ei oikeasti naurata enää yhtään ketään asiakaspalvelijaa joka kuulee nämä monta kertaa päivässä.

Sanojen sijaan mua ärsyttää tällä hetkellä enemmän numerot. Töissä on nimittäin menossa inventaario joka on tuskin kenenkään lempipuuhaa.

Mitkä sanat sinua ärsyttävät?

21 kommenttia:

 1. Ei niinkään mitkään sanat, mutta se kun toiset tunkee joka helkutin kommenttiin ylen määrin <3 tai :) Menee vähän tarkoitus, jos joka kommentissa on näitä himputin sydämiä ja hymiöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä syyllistyn tähän whats apissa ja varmaan myös täällä blogissa jonkin verran, mutta en facebookissa. Siellä jotkut tosiaan viljelee nuita sydämiä niin mahdottomasti.

   Poista
 2. 11 ja 12 ovat minullekin niin tuttuja entisen työni vuoksi. Ne ovat lauseita, jotka todellakin ärsyttävät varmasti pidemmän päälle kaikkia asiakaspalvelijoita. Inventointikin on tuttu juttu ja se kuuluu vieläkin työnkuvaani, vaikkakin hiukan eri tavalla kuin ennen. Hyvää alkanutta vuotta Sinulle, Leena ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Joo, ihme että ihmiset jaksaa noita fraaseja edelleen hokea päivästä toiseen.

   Poista
 3. Itse käytän sanaa "tuun jostain aikaa" ärsyttää todella paljon muutamaa kanssa eläjää. Eli tuun sit kun kerkeen :D MH

  VastaaPoista
 4. Mutkan kautta blogissasi vierailulla. Ärsyttäviä sanoja/ sanontoja kyllä löytyy. Ensinnäkin se AIVAN, jota tungetaan joka keskustelun väliin. Mitä se oikein tarkoittaa? Nyökyttele ennemmin...
  ITSEASIASSA on toinen pätemistermi, joka ei tee muuta kuin kolisee tyhjyyttään.
  Ja jos joku puhuu uusioperheen bonusiskästä ja bonuslapsista, kiljun jo kovaa ja korkealta.
  Itseasiassa tervetuloa aivan todellakin vastavierailulle Viilla Kardemummaan. Meillä ei ole bonusihmisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mun äiti ärsyyntyy tuosta "itseasiassa" -sanasta suunnattomasti. Bonuslapsista en ollut kuullutkaan mutta tyhmältä kuulostaa. Ja tulen ehdottomasti vastavierailulle :)

   Poista
 5. Ihana! Naureskelin ääneen parissakin kohdassa. Ja osassa häpeilin, kun sait mut kiinni. Viljelen siis osaa ihan huomaamattani. Ykköstä en ole edes ajatellut. Kakkosen yritän välttää joka paikassa. Ja jos joku käyttää voimahalia tulee mulle mieleen samanniminen aikoinaan ollut keskustelufoorumi (jossa olin hyvinkin paljon mukana). Kolmosta saatan käyttää itsekin. Nelonen ja vitonen saa mullakin hieman karvat pystyyn. Kutosesta minäkin käytän henKari -sanaa, mutta äitini korjaisi: vaatepuu :) Seiska, mikä se on? Maha? Kasia en oikeastaan ole edes ajatellut, mutta taidan käyttää vastaavasti herra -sanaa aika paljon. OOPS ;) Ysiä en ole koskaan kuullutkaan, enkä ehtinyt vielä googlettamaankaan ja kympistä olen täysin samaa mieltä. 11 ja 12 on tullut mullekin aikoinaan kaupan alalla vastaan. Olin siis yhden sittarin vapaa-ajan osastolla töissä. Meillä nimikyltissä luki osasto ja oma nimi. Silloin sai kuulla asiakkailta paljon tätä: "Jos sä kerran oot vapaa-ajalla, ni miksä sit täällä oot?".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet hauska :D

   Etupylly -nimitystä jotkut vanhemmat opettaa lapsilleen pimppa -sanan tilalle. Pimppa kun on heidän mielestään jotenkin "pervo/likainen/sopimaton" sana.

   Kreba on kreisibailaaja ja mitä tää kreisibailaus on, mää en enää muista, siitä on niin kauan :D

   Poista
  2. Jaa, että se se etupylly olikin :D En olisi kyllä itse löytänyt tuota yhtäläisyyttä. Meillä (huom. meillä) ei puhuta tähän mennessä kuin pippelistä, mutta olen päättänyt jo etukäteen, että sitten kun jompikumpi aloittaa kyselyn naisten samanmoisista vehkeistä, niin se on ihan rehellisesti sitten pimppi.

   Josta muuten tuli mieleen hyvä kirjoitus väestöliiton blogista. Kannattaa lukea ;) http://vaestoliitonblogi.com/2014/11/17/pimppi-ei-ole-vessasana/

   Poista
  3. Nii ja ps.: kreisibailaaja. Onkse jotain syötävää? hahaha! Ei siis täälläkään muita kuin hataria ja häilyviä muistikuvia niistä vuosista.

   Poista
  4. Täytyypä käydä lukaisemassa. Joo, pimppihän se on, ei kellään oo kahta pyllyä.

   Poista
  5. Joo, ja se Jukka Pojan kreisibailaaja biisi. Voi äiti :D

   Poista
  6. Etupylly? Ei! En ole kuullut, mutta nyt kun kertoit sanan merkityksen niin alkoi ärsytää! Ei kai kukaan lapselleen tuollaista opeta?!

   Poista
  7. Tää nyt karkaa jo ihan käsistä (sori Leena kun tukin sun kommenttiboksia), mutta tosta etupyllystä tuli mieleen vielä :) Emmäkään tajua, että miksi pimppi pitää muuttaa etupyllyksi, ihan kaamee sana. Mutta se mitä jäin vielä miettimään, niin mitähän nämä jotka tätä käyttävät niin ajattelevat pippelistä sitten.. tai miten sitä niillä kutsutaan. Alakärsä? :D

   Poista
  8. Minna, kyllä vaan opettaa. Olen muutamallakin keskustelupalstalla ja muutamassa fb ryhmässä tuohon sanaan törmännyt ja se on tosiaan ihan pyllystä koko sana.

   Hanna, kommentoi toki niin paljon kuin haluat :) Ja ainakin minun seuraamissani keskusteluissa nämä etupyllyttelijät kutsuvat pippeliä ihan pippeliksi mutta heidän mielestään pimppi on ruma sana. Näin sitä vissiin opetetaan tasa-arvoa pienestä pitäen? Pojilla on pippelit mut työillä vaan pyllyjä!

   Poista
 6. Jäin ekaan kohtaan jumiin, kun rupesin miettimään miten se täällä Turussa sanottaisiin... meillä on helppoa siis, se on varttii yli ja varttii vailla :D

  Ärsyttäviä sanoja on bilettää/bailata, pottu (se on peruna!) ja enääN. Siinä mitään ylimääräisiä N-kirjaimia tarvita... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no teillä on sitten helppoa tuo ajan ilmaisu vartteineen :D

   Entäs varvas, onko se kuitenkin pottuvarvas?

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)