keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Täysin herkuton, terveellisempi tammikuu

Minun ja Mikon uudenvuodenlupaus on tyystin herkuton tammikuu. Herkuksi lasketaan kaikki sokeripitoinen, kaikki roskaruoka, pizzat, sokerilimsat, kaakaot, jäätelöt, sipsit ym. Laihduttamisen vuoksihan olenkin katsonut syömiseni tarkkaan keväästä lähtien ja syksyllä päästyäni normaalipainooni, aloin syömään samaa ruokaa muun perheen kanssa sekä joustin muutamista ehdottomuuksista. Edelleenkin kuitenkin puolet lautasesta on salaattia tms. kasviksia. Nyt joulun ja uudenvuoden välillä olen tietoisesti syönyt mitä mieli tekee ja silloin kuin mieli tekee. Ja se tarkoittaa sitä että säännölliseen ateriarytmiin on tullut poikkeuksia, syön liian harvoin ja aamupalan olen jättänyt oikeastaan joka aamu syömättä jo muutaman viikon. Puoli pannullista kahvia on toimittanut valitettavasti sekä aamiaisen että välillä jopa lounaankin virkaa.No, tämä ruokarytmin sekoittuminen ja ravinneköyhemmän ruuan syöminen on kuitenkin näin muutamankin viikon jälkeen jo vaikuttanut erittäin merkittävästi lähinnä energiatasoon. Kiloja ei ole tullut mutta olo on ollut huomattavasti vetelämpi ja tulipa tuossa yksi flunssakin pidettyä.Mutta nyt on aika palata totuttuun terveelliseen ruokavalioon.  Tammikuun jälkeen alan taas pitämään herkkupäivän kerran viikossa. Sillä pidemmän päälle totaalikieltäytyminen ruoka-asioissa johtaa ainoastaan epäonnistumisiin. Minulla ainakin. Siihen saakka herkun virkaa toimittaa cola zero, ja se onkin mulle varsinaista herkkua.

Viime yönä piti Mikon kanssa tuhota litra jäätelöä, ettei se jää pakastimeen kummittelemaan. Tehtiin siitä sitten pirtelöä (johon Matilda olisi halunnut upottaa pikku näppinsä). Mikkohan syö lähes joka ilta jäätelöä, vähintään puoli litraa kerralla joten tää lakko voi moiselle addiktille olla rankka.


Kädessä kylmä pirtelömuki, jalassa lämpöiset tossut. Sain siis myöhästyneenä joululahjana tällaiset kauratöppöset jotka voi lämmittää mikrossa. Minunlaiselleni vilukissalle aivan huippu keksintö.


Ja se tapojen parannus/palautus alkoi jo aamusta. Aamupalalla. Puoliväkisin. Mä en vaan ole ikinä ollut aamupalaihmisiä. 
2 kommenttia:

  1. Tsemppiä teille herkuttomuuteen! Itse en tänä vuonna tehnyt mitään lupauksia uutena vuotena. Päinvastoin suunnittelen jo, miten herkuttelen loppiaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minäkin jo suunnittelen mitä syödään 1.2. Mikko tietty jätskiä ja minä salmiakkisuklaata.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)