lauantai 8. helmikuuta 2014

Rillirousku

Niinkuin joku aika sitten mainitsinkin, kävin vihdoinkin hankkimassa silmälasit. Joskus lukioaikoina sain ensimmäiset lasini, mutta taisi olla vuosi 2004 kun niille sitten allergisoiduin ja näytin aivan pandakarhulta. Muovisiin sankoihin vaihtaminen ei auttanut ja ihotautilääkäri epäili herkän ihoni oireilevan siitä ettei ilma vaihdu riittävästi ihon ja linssin välillä (!!!). Nyt kun ihoni on ollut pitkään paremmassa kunnossa, vaikka se toki herkkä on vieläkin, uskaltauduin hommaamaan uudet lasit. 

Nisseniltä sai toiset lasit ilmaiseksi ja näille kaksille jäi hintaa yhteensä 200€.Kuvat on otettu tänään töissä. Tuntuu pöljältä katsoa omaa naamaansa täällä blogissa, hah!

Optikko kertoi etteivät nämä lasit vahvuuksiltaan ole kovin kummoiset. Minulla on vaan jotain taittovikaa ja viivettä. Kun katson ensin lähelle ja sitten kauas niin tarkentaminen kestää pitkään. Olin ajatellut että tämä siis korjaantuu niin että laitan lasit päähän ja thadaa, se on siinää! Vaan eipä se mennytkään ihan niin. Jo optikolla laseja sovittaessani totesin ensimmäisenä että tuntuu kuin vetäisi silmiä kieroon. No se kuulemma johtuu siitä että ne lasit korjaa sitä katsetta oikeaan suuntaan. Ja totta tosiaan, näenhän minä näillä kauas ja tarkasti. Olen koittanut pitää laseja päivittäin, mutta ne paitsi tuntuvat häiritsevältä päässä, niin myös tosiaan inhottavilta silmissä. Päätäkin alkaa särkeä. Menee ohi kuulemma niitä pitämällä. Saapa nähdä.

2 kommenttia:

Kiitos, ilahdun kommenteista :)