maanantai 3. helmikuuta 2014

Vapaapäivät ja päivähoidon aloitus.

Harvinainen kahden vapaapäivän putki. Eilinen meni suurimmaksi osaksi siivoillessa, ruuanlaitossa ja laskiaispullia leipoessa. Tein ruokia pakastimeen helpottamaan huomenna alkavaa todellista arkea päivähoitoineen. Ehdittiin kuitenkin käydä luistelemassakin. Viia luisteli ensimmäistä kertaa. Onneksi oli myös kengät mukana, ei nimittäin ollut mitään mielipuuhaa ja jo parin minuutin jälkeen kuului tuskastunut huuto: "Ota nämä pois, nyt heti!!". 


Tänään pakkailtiin hoitoreput valmiiksi. Vähän jännittää kuinka aamut tulee sujumaan ja tämän viikon osalta on muutenkin haastavampaa, koska toinen auto on huollossa. Hoitopaikkaan on n. 3.5km matkaa mutta senkin taittaminen kovassa pakkasessa tai lumipyryssä aikaisin aamulla tai työpäivän jälkeen kahden lapsen kanssa ei kyllä houkuttele. Matilda nukahtaisi taatusti vaunuihin ja yöunille voisi sanoa heipat saman tien. Onneksi saadaan kuskaus apua.


Säännötkin on muuttuneet sitten sen kun lapset viimeksi olivat perhepäivähoidossa. Esimerkiksi aamupalaa ei enää säästösyistä tarjota. Täytyy herättää tytöt siis ainakin tuntia aiemmin, koska nämä minun lapseni eivät ole sitä sorttia joille maittaa aamupala saman tien kun sängystä ylös nostetaan. Matilda juo hoidossa ruuan kanssa korviketta kunnes täyttää vuoden. Myös ne pitää viedä itse. Jos haluaa että lapsi saa lounaan ja välipalan lisäksi toista välipalaa tms. niin hoitaja kyllä antaa sen, mikäli ruuan vie itse. Eli me viedään, koska 8.30-17.15 on liian pitkä aika pärjätä lounaalla ja leipäpalalla.Matilda täytti eilen 10kk ja uusin juttu on nyt tämä jokin aika sitten opittu taputus, sekä pään puistaminen. Kun menee pahan tekoon ja isänsä lähtee perään, tyttö pyörittää jo päätään kun tietää että kohta kielletään. Taputuksia tulee kun joku sanoo hyvä, tai tapu tapu. Luonnollisesti.


Matilda liikkuu tukea pitkin kävellen sekä konttaamalla. Se on joka paikassa. Roskiskaappiin piti jo ostaa salpa. Keinutuoli piti siirtää takan eteen koska sieltä hakee tuhkaa, puukopasta tuohta ja tikkuja. Ja kaikki laittaa suuhunsa. Pikku terroristi.


4 kommenttia:

 1. Moi! Blogissani on sinulle haaste. Jos haluat tehdä, niin ole hyvä :)
  On muuten niin tuttua tuo joka paikkaan könyäminen... Meillä on myös rappuset yläkertaan ja alakertaan(3kerrosta)+pari muuta pientä, jotka kulkevat niissä ees taas ja jättävät portit mennessään auki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kääk, voin vain kuvitella millaista olisi jos tässä olisi vielä parit rappuset lisänä.

   Poista
 2. Tsemppiä hoidon aloitukseen! Meidän keskimmäinen meni osa-aikaisesti hoitoon 11kk iässä, ja silloin vielä sai korvikkeet hoitopaikan puolesta, samoin aamupalan. Korvikekäytännöstä en nykyään tiedä, mutta aamupalaa saa kaikki, onneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hyvin on lähtenyt hoidossa olo käyntiin. Aamupala vaan tosiaan huonosti maittaa kummallekin :(

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)