tiistai 6. tammikuuta 2015

Muutama sana facebook kirppiksistä

Oon tässä jo jokin aika sitten vähentänyt/lähes lopettanut alkuun niin kätevän oloisen kaupankäynnin facebookin kirppisryhmissä. On alkanut ihmetyttää tai jopa ottaa aivoon muutamat asiat.

Säännöt. Säännöt on tosi hyvä juttu, mutta tosi monilla kirppiksillä alkaa olla ihan hitosti niitä sääntöjä ja kun kuuluu moneen ryhmään niin tuntuu liian työläältä pysyä perillä kaikista säännöistä. "Ai niin, tää oli tää ryhmä jossa piti olla päivämäärälappu joka ilmoituksessa". Ystävääni lainaten, jonkun pitäisi perustaa sellainen ryhmä jossa olisi yksi sääntö joka kuuluu näin: Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön.

Nats....eikun ylläpitäjät. Joillakin ihmisillä tuntuu tosiaan nousevan kusi päähän moisesta kunniasta kuin fb kirppiksen ylläpitämisestä. Pahimmillaan nämä yp:t saavat kuitenkin itse toimia laatimiensa sääntöjen vastaisesti, kuten esim. lisätä seinälle täysin kirpputoritoimintaan kuulumattomia syytöksiä varkauksista jne. 

Hinnat. Siis ihan oikeesti. Jos sulla on vauvan body jossa on reikä tai huomattava pinttynyt tahra niin se on sitten ihan sama onko se poppia, miikkaria tai jopa minirodinia. Se ei ole yli kympin arvoinen, vaan lähinnä arvoton. Mietippä tätä: se ei kelpaa edes UFFin konttiin, koska sinne otetaan vain ehjiä ja puhtaita vaatteita. Ja kyllä, tiedän. Jotkut oikeasti ostaa näitä reikäisiä/likasia toista kymppiä maksavia sieltä kirppikseltä. Ei se ole tyhmä joka pyytää ja niin edelleen.

Pyynnöt. Ymmärrän jos joku on ostamassa jotain kalliimpaa vaatetta kirppikseltä ja haluaa esim. toppahaalarin mittoja. Mutta ei, minä en kyllä viittis millään alkaa mittailla sen 50 sentin bodyn "kai-kai" -mittaa. Ei myöskään ole näiden halpojen kohteiden osalta mielenkiintoa koittaa saada nukkatilanteesta mahdollisimman hyvää kuvaa eri valaistuksissa jos ilmoitan vaatteen olevan ehjä ja puhdas ja sisältävän normaalin määrän pesuhaituvaa.

Käykö että maksan lapsilisästä? Eli 3 viikon päästä. Ei käy.

Huijarit. Onneksi en ole moisen kohteeksi joutunut mutta olen lukenut mitä mielenkiintoisempia selityksiä sille kuinka maksettu tuote on postitettu, eikun eipäs ollutkaan. Koska jouduin sairaalaan. Koska mulla katkes molemmat jalat.

Vaihtorahat. Jos tulet ostamaan kotoa 2€ maksavan tuotteen, ja tarjoat kakskymppistä, niin mulla ei välttämättä ole täällä kotona mitään erillistä käteiskassaa josta kaivan sulle sen 18€ takaisin. Saanko silloin pitää loput?Vain nouto. Se tarkoittaa sitä että on turha kysyä että "voitko postittaa?" tai "voisitko sä tuoda tän meille kotiin?".

Varaan mutten otakkaan. Enkä ainakaan ilmoita etten otakaan.

Tässäpä nyt nämä eniten potuttavat asiat fb kirppistelystä. Tuleeko jotain muuta mieleen?

6 kommenttia:

 1. Heh, tutun kuuloinen lista ja juuri noita asioita olen miehellekin manaillut. Ajattelin, että fb-kirppikset olis näppärä paikka myydä pieneksi jääneet vauvanvaatteet, mutta nypynsyynääjiä tuntuu olevan niin paljon, että mieluummin varaan loosin tai vien vaikka jonnekin hyväntekeväisyyslaatikkoon ne.

  Yksi lisäjuttu, mikä harmittaa, on myytyjen vaatteiden kuvien jääminen kansioihin. Ne harvat kivat jutut, joita olisin voinut harkita ostavani, onkin menneet jo kuukausi sitten, mutta kuva on jäänyt roikkumaan.

  Toisaalta useissa fb-kirppiksissä on paljon tahatonta komiikkaa ja vauvan kanssa valvoessa on ihan mielenkiintoista lukea taistelua lapuista ja merkintätavoista, vääristä kuvista ja turhista upituksista (miten ihmeessä muuten voi muistaa, millä kirppiksellä voi upittaa kerran, missä viidesti viikossa ja missä se on ihan kokonaan kiellettyä?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aaargh. Toi on kyllä kans tosi ärsyttävää kun ei voida poistaa niitä myytyjen tuotteiden kuvia!!

   Ja facebookissa äitylit on kans yks esimerkki äitien tarjoamasta laatuviihteestä. Voi luoja :D

   Poista
 2. Mäkin olen useamman facekirppiksen jäsen, mutta lähinnä vaan siksi, että niiden tarjoama viihteellisyysarvo mun uutisvirrassa on ihanan halpaa komediaa ;) Oon niin samaa mieltä sun kanssa näistä! Tuli heti useampikin juttu mieleen omista kokemuksista, joten taidanpa rustata hieman samasta aiheesta postauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :D Kirjoita ihmeessä, tästä aiheesta riittää paljon keskusteltavaa

   Poista
 3. Just näin! En itsekään jaksa enää myydä noilla kirppiksillä, kun sit se noutoaikataulujen säätö on niin vaikeaa. Itse jos ostan jotain, niin katson jo valmiiksi, että se on sellaisella alueella, jossa muutenkin liikun.

  Hauskoja noi ryhmät kyllä on, että viihdettä ne tarjoaa ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kun kärttäät sit joskus kotona että joku tulis hakee ja sit se ei tuukkaan. Aargh.

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)