sunnuntai 18. tammikuuta 2015

No se aktiivisuusranneke


Viikon kokemuksella ei nyt ehkä kovinkaan tarkkaa analyysia kykene kirjoittamaan mutta tässä nyt jotain.

Olen töissä lähes koko päivän seisaaltani/kävelen. Olen siis aina tiennyt että askelia kertyy varmaan ihan kivasti ja suunnitellut jonkinmoisen askelmittarin tai vastaavan hankintaa. No nyt sitten joulun jälkeen sain aikaiseksi tilata tämän itselleni. Minkäänlaista käsitystä varsinaisista askelmääristä ei siis ollut. Jos olisi jotain pitänyt veikata, niin olisin veikannut reilusti pienempiä määriä.


Tämän käyttökuntoon laittamisessa meinasi mennä hermot. Olisi ehkä kannattanut valita siihen joku muu päivä kuin se sairaalapäivä jolloin nousin klo 4. Ranneke lyhennettiin saksilla ja pikkuruisten osien paikalleen laitto väsyneenä sai aikaan melkoisen kirosanojen litannian mutta en missään nimessä voinut ottaa vastaan apua. Tuli siinä samalla kirottua myös käyttöohjeiden puute mutta netistähän ne löytyi helposti ja kätevästi. Tietysti.

Ensin ranneke kytketään tietokoneeseen ja luodaan itselle polar.com:issa tunnukset sekä tietysti ladataan ranneke. Tunnuksia luodessa vastaillaan näihin perus pituus ja paino kysymyksiin sekä asetetaan tavoite. Minun tavoitteeni on asetettu seisomatyöläisen tavoitteen mukaan mutta sitä täytyy varmaan vähän korjata koska pääsen tavoitteeseen jo pelkästään töitä tekemällä.

Rannekkeen näytöstä voi katsoa askeleiden määrän, kellonajan, kalorit, tavoitteen täyttymisen (palkki) sekä tavoitteen täyttymiseen vaadittavan liikuntamäärän (kävely/juoksu esim.). Latasin myös kännykkään Polarin sovelluksen. Kännykkäsvellus näyttää vuorokaudessa istutun, kävellyn, juostun ja maatun ajan väreinä. Olen pitänyt ranneketta muutaman yönä ja aamulla tuloksena oli se että luulin nukkuneeni tosi hyvin mutta pisin jakso olikin alle 2 tuntia.

Ja sitten niihin askeliin. Normaalina työpäivänä ja lenkittömänä iltana askelmäärä on ollut 18 000-20 700.


Sitten taas poikkeuksellisen vähän kävelyä sisältäneen työpäivän ja lenkin saldo oli yhteensä 25 100 askelta.


Ekoina päivinä ranneketta tuli vilkuiltua vähän useammin mutta nyt kun olen saanut käsityksen tuosta normaalista askelmäärästäni päivässä niin eiköhän se riitä että illalla katsoo paljonko askelia on tullut kerättyä. Voisin kuvitella että ranneke saattaisi motivoida liikkumaan sellaisia joilla se motivaatio on vähän hukassa. Puolison kanssa voisi vaikka vähän kilpailla että kumpi on kerännyt enemmän askelia päivässä varsinkin jos molemmilla on elämäntaparemontti meneillään :) 

10 kommenttia:

 1. Ostin joulun jälkeen loopin, ja olin kyllä hieman pettynyt siihen. Aika epäluotettava. Itsekin olen seisomatyössä ja paljon joudun kävelemään töissä. Kerran jouduin seisomaan paikallani muutaman tunnin ja viikkasin vaatteita, ja kappas, askelia kertyi huimasti. Ja kerran taas illasta kävelyä puuttui vielä 45min. Pakkasin lapsen vaunuihin ja lähdin tarpomaan sohjoon vaunujen kanssa yli tunnin lenkille ja kotiin päästyä ranneke oli ottanut vain 22 min kävelyä. Ei auttanut muu kun kotona vielä illalla paikallaan marssia reilu 20 min että sain 100% täyteen, vaikka oikeasti tiesin että olisi sen pitänyt jo täyttyä. Eli kyllähän se kannustaa :) Olen myös kuullut että esim neulomalla saa hyvinkin askelia :D

  Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuullut kans että neulomalla saa askelia :) mulla on nyt tän viikon aikana täsmännyt kaikki hyvin eli kun olin töissä meidän isommalla kaupalla, tuli askelia niinä 3 päivänä suunnilleen saman verran, ja sitten pienemmällä kaupalla päivän aikana vähemmän (myös tunnin lyhempi työaika silloin).

   Poista
  2. Jos se ranneke laskee neulonnassa käden heilautuksen askeleeksi niin olisko mahdollista että jos työntää rattaita niin kädet ei siinä niin heilu niin ei ole siksi laskenut kävelyksi edes?

   Poista
  3. Näin tämä juuri menee, eli vaunulenkit looppi kädessä on yhtä kuin olisit maannut sohvalla ;) Kärjistetysti. Kaveri, joka käy salilla sanoi myös, että esim. 45min. spinningtunti on sama, kuin makaisit taas siellä sohvalla, koska käsi ei liiku tarpeeksi.

   Ymmärtääkseni tätä saa korjattua kuitenkin sykevyöllä, jonka voi liittää loppiin, koska silloin se osaa laskea sykkeestä sen, mitä tehdään :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kapistus! Mua kiinnostaisi myös jotkut yötilastot ja askelmäärääkin olisi kiva hahmottaa. Harmi vain, jos ranneke sekoaa kädenheilutuksista. Tuntuuko ranneke miten mukavalta kädessä / huomaako sitä usein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän pidän ranneketta vasemmassa kädessä. Olen oikeakätinen. Esim. Ti hinnoittelin töissä ison kuorman tavaraa ja ke en hinnotellut yhtään. Hinnoitellessa molemmat kädet liikkuu paljon. Kuitenkin kummankin päivän askeleet suunnilleen samat eli ei ainakaan hinnoittelukoneen käytössä käsien heilautuksia laskenut askeleiksi. Mä ainakin totuin nopsaan enkä enää huomaa koko kapinetta kädessä.

   Poista
  2. Juuri tuon takia ihmettelen että kuinka sitten ottaa neulomisen askeleiksi jos ei tuota hinnoittelua laske. Tänään oon menossa töihin meidän isoimpaan kauppaan joten oletan päivän askelmäärien olevan työaikana suurempia kuin viime viikolla.

   Poista
  3. Vastaanpa tähänkin :) Ranneketta ohjeistetaan pitämään siinä kädessä, mikä kätinen ET ole, eli juurikin noin, kuin Leena on tehnyt. Tämä ymmärtääkseni siksi, että esim. oikeakätinen tekee huomattavasti enemmän oikealla kädellään asioita ja silloin rannekkeen data helposti vääristyy "väärään" suuntaan.

   Vaatteiden viikkauksen voisi ranneke kai laskea askeliksi, jos viikataan isoja vaatteita, jolloin liikkeet ovat suurempia? Hinnoittelu voi olla pienemmällä liikkeellä tapahtuu ja siksi sitä ei lasketa askeliksi, mutta yleiseksi tekemiseksi kai tuo sen saattaa laskea. Tosin onhan se neulontakin niin pientä liikettä, että emmä sitä ymmärrä ;)

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)