sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Raparperi-rahka-kookospiirakka


En osannut päättää tekisinkö tänään raparperi-rahkapiirakkaa (jota en ole ikinä ennen tehnyt) vai raparperi-kookospiirakkaa joka on hyväksi havaittu ja mun ehdoton lemppari kaikista piirakoista. Päätin soveltaa ja yhdistää nämä kaksi. 

Olen yleensä melko suuripiirteinen leipuri tällaisten piirakoiden kanssa, mutta nyt mittasin aineet että saan ohjeen tännekin.

Käytin pyöreää piirakkavuokaa, tämä on halkaisijaltaan ehkä vähän perusvuokaa pienempi mutta reunat ovat vähän korkeammat. Käytän vuokassa leivinpaperia pohjalla, niin piirakan voi helpommin siirtää tarjoilulautaselle.

Pohja:
150g voita ja 1dl sokeria vaahdotetaan, lisätään 1 muna (vatkaa vielä) ja 3dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Levitetään vuokaan leivinpaperin päälle.

Rahkatäyte:
1prk maitorahkaa, 1 muna, 1tl vaniljasokeria ja ripaus sokeria sotketaan sekaisin ja laitetaan pohjan päälle.Pilkotaan raparperit ja laitetaan ne rahkatäytteen päälle. Tähän meni kaksi pitkää mutta ohuehkoa raparperiä.


Murupäällinen:
75g pehmeää voita, 1dl kookoshiutaleita ja 1dl kaurahiutaleita sekä 0,5dl vehnäjauhoja, ripaus sokeria ja 1tl kanelia sekoitetaan kupissa ja lisätään piirakan päälle. 


Paistetaan uunista riippuen n. 225 asteessa sen aikaa kunnes näyttää valmiilta. Eli tältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ilahdun kommenteista :)