sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Harrastus nro1

Koska lasken liikunnan harrastuksen sijaan jo ihan elämäntavaksi, on harrastuksistani se numero yksi ehdottomasti leipominen.


Joskus leivon kaksi-kolme kertaa viikossa. Toisinaan saatan olla viikon leipomatta, mutta silloinkin se johtuu vain ajan puutteesta. Jos ylimääräistä aikaa vain on, niin melkein heti sitä alkaa kaivella jotain leivontaohjetta kokeiluun.


Synttärikakut sekä isän- että äitienpäiväkakut teen aina itse. Samoin voileipäkakut, pullat, kuivakakut ja usein myös pikkuleivät. Itse tehden vaan saa mielestäni parempaa kuin kaupasta valmiina ostettaessa. Älä käsitä väärin. Joskus on todellakin ok mennä sinne kauppaan ja ostaa sitä valmista. Mikään nirppanokka en sentään ole tässäkään asiassa.


Mulle leipominen on sellainen hyvän mielen juttu. Siksi en tykkää katsoa mitään leivontaohjelmia jossa kilpaillaan ja leivotaan paineen alla. Jos joku pyytää tekemään kakun, niin yleensä kyllä teen. Kuitenkin kiroan viimeistään pursotusvaiheessa että miksi lupauduin. Stressi toisen juhlapöytään tulevan kakun tekemisestä on aikamoinen.


En ole jaksanut pahemmin vielä perehtyä massakuorrutteisiin. Mutta muotit on ostettu, pariin kakkuun koristeetkin itse väännetty ja suunnitelmissa opetella sitäkin hommaa lisää. Toistaiseksi kuitenkin saa kelvata nämä peruskakutkin.Aina en suinkaan itse syö leipomuksiani. Onneksi täällä on 5 muutakin suuta syömässä ja ystävätkin auttavat parhaansa mukaan etteivät leivokset pääse pilaantumaan. Pullat eivät ole tähän päivään menessä tainneet ehtiä pakastimeen saakka vaikka niitä tekisi kuinka paljon kerralla. 

Tuleeko muidenkin leivottua paljon? 

7 kommenttia:

 1. Vautsi mitä kakkuja! Olenkin tuossa sivussa----> ihastellut tota popcornitötteröä ja marjakakkua aikaisemminkin, slurps.

  Mä haluan alkaa tekemään kakkuja ja oppia sellaisen ihana pursotustekniikan. Jospa nyt kun saan kunnollisen ison keittiön, voisin todellakin alkaa sanoista tekoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kakkujen jne tekeminen on hauskaa (syömisestä puhumattakaan) ja on aina palkitsevaa huomata kehittyneensä esim.Juurikin pursottamisessa mihin ei oikeiden välineiden ja oikeanlaiseksi vatkatun kerman lisäksi ole muuta keinoa oppia kuin ahkera harjoittelu.

   Poista
 2. Ihania leipomuksia! Mun harrastus voisi olla näiden herkkujen maistelu ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) se taitaakin olla mun miehen lempi harrastus :D

   Poista
 3. ihania leipomuksia :) Mä myös nautin leipomisesta, enkä tykkää ostaa kaupan valmiita leivonnaisia. Ennemmin teen itse, jos vain suinkin kerkiän.

  VastaaPoista
 4. Ihania leipomuksia :) itsekkin nautin leipomisesta, enkä tykkää ostaa valmiita kaupasta :)

  VastaaPoista
 5. Leipominen on yksi minunkin harrastuksistani. Aiemmin leivoin enemmänkin tilauksestakin, mutta nykyisin vähemän. Tykkään järjestää perhejuhlia ja silloin leivon ehdottomasti kaiken itse. Minustakin itsetehdyt vaan ovat niin paljon parempia. Hienoja leipomuksia sinulla =)

  VastaaPoista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)