maanantai 17. marraskuuta 2014

Herkuttoman marraskuun puoliväli

Vai pitäisikö sanoa sokerittoman. Ei kai sen väliä. Periaatehan oli kuitenkin se että en syö tässä kuussa mitään minkä itse luokittelen herkuksi eli leivoksia, sipsejä, karkkeja, keksejä, jäätelöä, vanukkaita tms. Mitään sokerilimsoja, mehuja tai sokerijogurtteja/kiisseleitä en syö/juo normaalistikaan oikeastaan koskaan.


Olo on mitä mainioin. Kun tiedän, etten voi sydä nyt herkkuja, ne eivät myöskään piinaa yhtään. Ei edes se suklaasta notkuva karkkihylly töissä. Aloin miettiä, että ehkä tämä totaalikieltäytyminen ja selvät rajat sopivat mulle paremmin kuin karkkipäivä kerran viikossa -periaate joka helposti lipsuu koko viikonlopun mittaiseksi karkki"päiväksi".


Kaiken a ja o lienee säännöllisesti syöminen. Verensokeri pysyy tasaisena eikä mitään älytöntä näläntunnetta pääse syntymään koko päivänä. Normaali ateriarytmini menee kutakuinkin näin:


Aamupala klo 7.30. Olenpa tehnyt työtä että olen oppinut syömään aamupalan! Se on harvoin puuroa, useimmiten rahkaa. Joskus muroilla ja kiisselillä, joskus pelkiltään ja usein smoothie. Niin ja tietysti kahvia.

Lounas klo 11. Usein eilisen päivän ruokaa kotoa. Normaalia kotiruokaa. Ja päivän mittaan nelisen litraa vettä. 

Klo 13. Välipalaa eli rahka hedelmillä/marjoilla, useimmin ilman. Kahvia. Vaihtoehtoisesti siivu ruisleipää kinkulla.

Klo 15. Välipala nro 2. Esim. mandariini tai porkkanoita.


Klo 18 iltaruoka. Kuvassa tämäniltainen nakkimunakas, lanttulaatikon jämät ja kasviksia fetajuustolla.


Huvikseen kävin vaakalla lakon aloitettuani. Yleensä en vaakassa ramppaa, koska sen lukemalla ei oikeastaan ole kauheasti merkitystä. Se kertoo vain osan totuudesta, peili ja olotila sitten enemmän. Yllätyksekseni viime lauantaihin mennessä oli kuitenkin tippunut 2.7 kiloa. Näin pienellä muutoksella elintapoihin.


Seuraavan kerran herkuttelen tämän kuun viimeisenä viikonloppuna. Aion ehdottomasti leipoa jotain makeaa. Ehkä amerikkalaisen juustokakun. Ja ostaa paljon irtokarkkeja, sillä sen viikonlopun jälkeen aion herkutella seuraavan kerran jouluna ja jatkaa siitä eteenpäinkin samoin. Karkkipäivä kerran kuukaudessa!

2 kommenttia:

 1. Mun pitäisi varmaan myös kokeilla tällaista. Olen yrittänyt sitä karkkipäivä kerran viikossa, mutta jotenkin osaan aina luistaa siitä. Ajattelin ensin, että se olisi helppo toteuttaa, kunhan pitää kiinni siitä lapsilla niin samalla tulisi itsekin noudatettua sitä. Ja paskat sanon minä ;) Yhä useammin yllätän itseni iltaisin lasten nukkumaan menon jälkeen herkkukaapilta. Mä en ole koskaan tehnyt smoothieita. Kerro pari hyvää ohjetta mulle :) Tai mitä useimmiten käytät sinä juoksuttimena siinä, että siitä tulee niinku juotavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tulee minunkin luistettua tuosta karkkipäivästä niin että perjantaina aattelee että nyt on jo melkeen lauantai ja sunnuntaina syö vielä lauantailta jääneitä jämiä. Yks hyvä keinohan on myös se, ettei jätä herkkukaappiin yhtään mitään. Meillä ei tällä hetkellä ole mitään herkkukaappia tai -koria. Kotona ei ole mitään mikä kiusaisi, paitsi tietty viikonloppuna lasten karkit jotka nekin on nopeesti tuhottu pois.

   Mä teen smoothien aina rahkaan koska se pitää hyvin nälkää. Eli ostan sitä edullisinta x-tra maustamatonta rahkaa kun siinä on paras hinta-laatusuhde. Hyvin proteiinia ja edullista. Yhdestä paketista saa kaksi smoothieta. Maitoa laitan sitten että tulee notkeampaa. Maidon tilalla voi käyttää vaikka mehukeittoakin tai ihan tuoremehua. Tai mantelimaitoa.

   Mun suosikkeja on perinteiset mansikka-banaani-rahka-maito. Myös puolukka-banaani yhdistelmä toimii ja varmaan pitää vielä paremmin nälkää jos sekaan lisää vähän leseitä tai kaurahiutaleita. K-kaupassa myydään pirkka smoothie hedelmät -sekoituksia pakasteena. Ne on valmiissa annospusseissa. Oon myös pakastanut itse mansikkaa ja puolukkaa pieniin minigrip pusseihin valmiiksi annoksiksi.

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)