perjantai 7. marraskuuta 2014

Tu(u)narit sairastuvalta moi!

Matildan antibiootit tehoaa ja tytössä alkaa olla virtaa entiseen tapaan. Ihan tervetullutta, koska se että reilu 12 kiloa on liimautuneena kiinni, tekee kaikista perusjutuista kuten vessa käymisestä ja ruuanlaitosta hieman haastavaa. Omakin nuha alkaa olla siinä vaiheessa että jaksaa jo touhuta joten kävin seuraavan pikku projektin kimppuun.


Töihin tuli tällaisia isoja lasipurkkeja syksyllä ja monta kertaa emmin tämän ostamista. Hintaakin oli mokomalla vain alle vitosen ja kun vihdoin keksin mitä purkille tekisin, kiikutin sen kotiin. Kunnianhimoisena suunnitelmanani oli maalata purkkiin pitsikuviot tuota yläkuvassa näkyvää muovista tablettia apuna käyttäen. Ei onnistunut. Siitä tuli ihan hirveä ja rapsutin kaikki pois. Piti ottaa käyttöön varasuunnitelma.

Liimasin liitutaulutarrasta (en löytänyt kontaktimuovia) sydämen muotoisen palan kummallekin puolelle purkkia ja maalasin kolikolimaalilla tuollein häivyttäen sydänten ympärykset. Purkin suuhun kiepautin vielä pitsinauhan ja sisälle laitoin kynttilän. Kynttilä heijastaa seinälle sydämen kuvan.


Blogia pidempään seuranneet huomasivatkin varmaan että tämä on minun makuuni ihan liian romanttinen. Lähtee siis lahjaksi, niinkuin oli tarkoituskin. Tarkoitus olisikin tehdä tänä vuonna isompi osa joululahjoista itse. Sukkien tekokin etenee, ja sitten jouluviikolla voin alkaa lahjaleivonnaisten tekemisen.

10 kommenttia:

 1. Ihana lahjaidea! Tykkään. Tuo lasipurkki on niin kauniin mallinen ja sopii tuohon tarkoitukseen tosi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Hieno! Mut hei, mikä tai mitä on kolikolimaali? :D En ole koskaan kuullutkaan sellaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me sanotaan spaymaalia kolikolimaaliks kun se koisee kun pulloo liikuttaa :D

   Poista
 3. Kiva ja aika helppo idea toteuttaa ja saaja tietää, että lahja on saajalle tehty. Viikonloppuja!

  VastaaPoista
 4. Voi onpas kaunis! Meillekin tuo olisi liian romanttinen sisälle, mutta ulos sopisi kivasti valoa tuomaan. :) Ja aika kiva lasipurkki muutenkin hyödynnettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lasipurkki on kyllä tosiaan kiva, ja näytti kivalta jo sen liitutaulutarra sydämenkin kanssa.

   Poista
 5. En tiedä oletko huomannut facessa. Karkeaa merisuolaa purkin pohjalle. Vettä sinne ja sitten vaikka takan päälle lämpimään. Suola alkaa kiivetä purkin reunoja pitkin ylöspäin. Suolaa muutamat cm ja vettä että kastuu. Mulla kyllä lörähti liikaa. Tulee ihan kuin pakkashuurretta. Toisilla näkyy tulevan kuin lunta.

  VastaaPoista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)