perjantai 1. elokuuta 2014

Mitä syötäis?


(Jauheliha-nuudelikeitto)

(Kana-ananaspasta)

Tänään piti raahautua Lidliin ostamaan ruokatarpeet taas melkein viikoksi eteenpäin (maitoja ja jotain pientä lukuunottamatta). Näin loman lopun kynnyksellä (maanantaina taas töihin), tulee taas väkisinkin mieleen nämä arjen ruokakuviot. Lomalla on hyvin joutanut käydä kaupassa vaikka joka päivä, ja käyttää ruuanlaittoon ja suunnitteluun enemmän aikaa.

Inhoan suunnitella etukäteen monen päivän ruuat. Ihnoan myös sitä kun pyörin töiden jälkeen ruokakaupassa miettien mitä hittoa tänään syötäisiin. Mikä valmistuisi nopsaan ja olisi silti terveellistä. Vaikka meidän Lievestuoreen kaupan yhteydessä onkin ravintola, niin mielummin ottaisin silti ainakin suurimmaksi osaksi eväät mukaan. Olisi kiva jos ruokaa ei tarvitsisi tehdä ihan joka päivä. Kuitenkaan ei aina jaksa mitään nakkikeittoa, kinkkukiusausta ja makaroonilaatikkoa puputtaa.

Ruokaostosten hintaakin pitää tietysti miettiä ettei kuukauden ruokalasku kohoa ihan pilviin. Terveellisyydestä hirveästi tinkimättä. En kykene syömään sika-nauta jauhelihaa. Lihoista ei siis tingitä. Siitä saa jo jotain suuntaa, että jos meidän perhe syö kanaa, ei kymppi riitä meidän päivän kanoihin varsinkaan jos aikuisten pitäisi ottaa siitä vielä seuraavan päivän eväät töihin.

No ei mulla ole mitään ihme ratkaisua näihin "ongelmiin". Piti vain valita kahdesta vaihtoehdosta, kaupassa ihmettelystä ja ruokalistan suunnittelusta se vähän edes mukavampi. Päädyin siihen ruokalistan tekemiseen. Ja kauppalapun kirjoittamiseen (mä en tee ikinä kauppalappuja). Päätin myös että kerta viikkoon me tehdään jotain keittoa/laatikkoruokaa, joka ainakin useimmiten vain paranee vähän vanhetessaan. Vai eikö muka kaikki rakasta pannulla voissa paistettua makaroonilaatikkoa?

Tässäpä meidän ruokalista:

Keskiviikko: Kana-ananaspasta ja salaatti
Torstai: Jauheliha-nuudelikeitto
Perjantai: Jauheliha-nuudelikeitto
Lauantai: Itse tehdyt hampurilaiset ja ranskalaiset
Sunnuntai: Täytetyt paprikat 
Maanantai: (isi vapaalla) Grillattuja kanafileitä, uusia perunoita, grillimakkaroita, salaattia, täytettyjä herkkusieniä.
Tiistai: Tonnikala-riisivuoka

Miten muilla? Suunnitteletteko tarkkaan monen päivän ruuat ja haette ne kerralla kaupasta? Vai pyörittekö sormi suussa ruokakaupassa ilman lappua ihmetellen?
2 kommenttia:

 1. Välillä sormi suussa, välillä lappua lukien. Mä tein tänään pyttipannun kaikista jämistä ja ai, että oli hyvää. Makkaraa, pottuja, sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, persiljaa(paljon) ja pari ruokalusikallista pippurilla maustettua ranskankermaa.

  Todella tympäsevää, kun haluaisi tehdä jotain erilaista, mutta heti ruoka-annoksen hinta pompahtaa pilviin ja kun on moniallerginen muksu niin ruuan miettiminen on senkin osalta oma juttunsa. Jo nykyistenkin ostoskassiemme hinnat kauhistuttavat. Kuten eilen kaksi kassia ruokaa yli 70€. Maanantaina tehdään Lidliin reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyttipannu on yksi mun lemppareita kans. Siihen voi työntää melkein mitä vaan :) Onneksi meillä ei allergioita ole. Viivin imetysaikana jouduin kyllä olla aika rajoitetulla ruokavaliolla. Ei kyllä olisi mitään herkkua jos joutuisi niitäkin asioita joka päivä miettiä, mutta eihän sille mitään voi jos sellainen tulee. Veeran liian löysä läppä tuossa vatsanportilla aiheuttaa jonkin verran rajoituksia iltaruokaan ja iltapalaan.

   Täällä kirkolla kun käy kaupassa, niin tosiaan tulee kaksi kassia maksamaan just tuon 50-80€. Tänään lidlistä kylmälaukullinen ja 3 kassillista + vissyt tekivät 80€.

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)