tiistai 30. syyskuuta 2014

Puolukka-kinuskipiirakka

Tyttöjen äitipuoli (tsiisus tuota sanaa, tulee joku pahis mieleen) toi minulle töihin maisteltavaksi puolukka-kinuskipiirakkaa ja olipa vain parasta piirasta mitä olin pitkään aikaan maistanut. Muropohja, hapan puolukka ja makea kinuski sopivat täydellisesti yhteen. Muutenkin jotenkin piristävän erilainen makuelämys. En muista kovin montaa kertaa puolukkapiirakkaa edes syöneeni.



Iltahämärässä kännykällä napattu kuva ei imartele, mutta tätä piirakkaa kannattaa silti kokeilla. Ohje tulee tässä.

Murupohja:
100g pehmeää voita ja 1dl sokeria vaahdotetaan.
Lisätään muna ja 2.5dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu 0.5tl leivinjauhetta.

Pohja taputellaan voideltuun piirakkavuokaan ja sen reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen.

Pohjataikinan päälle lisätään joko kokonaisia puolukoita niin että pohja peittyy, tai puolukkasurvosta. Itse laitoin molempia.

Sitten paistetaan 225 asteessa kunnes reunat ovat saaneet väriä. Sillä välin kun piirakka on uunissa, keitetään kinuski. 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria laitetaan kattilaan ja keitellään välillä sekoitellen n. 20min. Testaa milloin kinuski on valmista: laita lasiin kylmää vettä, tiputa sinne tippa kastiketta. Jos se leviää veteen, niin silloin täytyy vielä keittää.

Lisää jäähtynyt kinuski jäähtyneen piirakan päälle. 

8 kommenttia:

  1. Ompa ihana kuulla, että tyttöjen äitipuoli tuo sinulle töihin leipomuksiaan. Tuollaista ei ehkä tapahdu ihan joka uusperheessä?! Ei ainakaan meillä. Asiahan on kuitenkin niin ihmisistä ja heidän asenteistaan kiinni toimiiko homma vai ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Ja ei se meilläkään ihan näin ruusuista alkuun ollut. Kyllä aluksi välteltiin toisiamme kuin ruttoa, mutta näin yli neljän vuoden jälkeen me ollaan jo kavereita.

      Poista
  2. Mummi tilaa tämmöisen joskus tuliaiseksi =)
    Kunhan Mikko ei kanna sitä autosta sisälle. . .

    VastaaPoista
  3. Nam, vaikuttaa herkulliselta =) Pitääkin testata viikonloppuna kun mies oli vanhempien kanssa puolukassa eikä muuten meillä oikein puolukkaa syödä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka ja kinuski käyvät kyllä loistavasti yhteen, kannattaa kokeilla :)

      Poista
    2. Kokeilinkin =) Aloitin heti ilta yhdeksältä leiposkelemaan ja keittelemään kinuskia. Muu perhe vähän katsoi kieroon kun niin myöhään aloit tekemään ;)

      Hyvää tuli vaikka puolukan ystäviä ei ollakkaan. Ja poikakin mikä on ylinirso, syö tyytyväisenä ja otti vielä seuraavanakin päivänä palasen =)

      Kiitos siis hyvästä ohjeesta =)

      Poista
    3. No mutta, kiva kuulla! Tässä piirakassa on sopivassa suhteessa hapanta ja makeaa, ehkä se siksi on niin suuhun sopivaa :)

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)