lauantai 15. marraskuuta 2014

Taiteilut taikataikinasta

Olin jo melkein kokonaan unohtanut tämän mainion idean, kunnes jossain blogissa törmäsin siihen. Taikataikinaan. Ja aloin tietysti heti miettiä mihin sitä voisi käyttää. Ensimmäisenä tuli mieleen painaa siihen Matildan kädenjälki. Seuraavaksi sunnittelinkin jo joulukuusen koristeita ja nimilappuja joululahjoihin. Nukkekotiin voisi tästä tehdä vaikka mitä ja ja ja....

Toissailtana tein ensimmäisen koeannoksen ja eilen maalasin. Tällaisia tuli:



Koristeet ripustin kuvauksen ajaksi ruokailutilan lamppuun, ja siihenhän ne käykin ihan kivasti. Joka joulu siitä on jotain roikkunutkin. 

Taiteilija itse osoittaa sormellaan luomustaan.



Ohje taikinaan:
3dl vehnäjauhoja
1.5dl suolaa
1.5dl vettä
1rkl ruokaöljyä.

Taikina on siis täysin myrkytöntä siltä varalta että pienet apulaiset haluavat sitä maistaa, mutta niin suolaista että tuskin maistavat toiste. Taikinatuotokset voi kuivattaa uunissa 125 asteessa vähintään tunti. Kuivuvat myös huoneenlämmössä mutta se on hidasta.

Tuntuu nämä mun askartelut menevän ilta/yöhommiksi aina. Ei oikein viitsi levittää mitään vehkeitä alkuillasta esille 1.5v terroritekijän vuoksi. Ideoita pursuaa (tilasin taas vähän maaleja) mutta kun välillä pitäisi nukkuakin. Sukatkin on kesken ja monta paria vielä tekemättä. Joulu senkun lähenee.

Saatan palata vielä illalla kertomaan, kuinka sokeriton marraskuu on sujunut. Hyvää viikonloppua :)

4 kommenttia:

  1. Mun piti jo viime joulun alla kans askarrella taikataikinasta koristeita kuuseen ja tai pukinkonttiin, mutta sitten se vaan jäi. Ei muka ollut aikaa jne. Tai itse asiassa meillä oli mun siskon kanssa suunnitelmissa järkätä O:lle ja siskon tytölle (nyt tammikuussa täyttää 3) silloin askarteluhetki, että olisivat saaneet itse tehdä koristeita. Mutta ylläriylläri jompi kumpi tai joku oli koko ajan kipeänä, niin vältettiin sitten hieman toisiamme :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä ehdottomasti askarrella vielä lasten kanssakin joku ilta näitä. Varmasti tykkäävät kovasti. Mun piti vaan pitää kumihanskoja, kun taikina kirveli suolaisuutensa vuoksi ihottumaista kättäni.

      Poista
  2. Aino teki juurikin tuollaisen kädenjäljen isänpäiväksi koulussa. Pakettikortit olisikin aika kivoja näistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isänpäiväks tää oliskin ollut ihan huippu lahja kyllä.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)