tiistai 27. elokuuta 2013

Normipäivä

Ihan tavallisena päivänä kello soi 7.30. Tähän mennessä on usein jo ainakin osa lapsista noussut aamutoimilleen itse. Vauva heräilee milloin mitenkin, joskus nukkuisi mielellään kymmeneen, eilen heräsi yhdeksältä ja tänään kahdeksalta.

Mun aamu alkaa sillä että puen, meikkailen, laittelen hiukset kiinni ja keitän kahvit. Autan lapsia niiden aamuhommissa mikäli ne apua tarttee ja raivailen paikkoja jos on raivaamista. Otan vitamiinit ja sen lehmänpaskalta maistuvan molkosanin joka aamu. Kun isot on lähteneet kouluun, uhmis saanut vaatteet niskaansa ja aamupalan eteensä, on mun vuoro juoda kahvit rauhassa mikäli vauva vielä nukkuu (tänään ei). Opettelin raskausaikana syömään aamupalan ja nyt se ei taas enää kiinnostais yhtään.


Toi kuva on koneella oikein päin mut tänne blogiin lataa sen pystyyn (wtf?). No kuiteskin, sitten on pikku M:n aamuhommien vuoro, vaipanvaihdot, pukemiset ja hiusten laitto kiinni :)


Sit se hypistelee leikkimattonsa perhosia sillä aikaa kun äiti tekee jotain hommia.

Ja sitten kun se on valvonut 1.5-2 tuntia niin lähdetään lenkille. Sillon kun mennään lenkille niin tahti on sellainen että uhmis on tossa seisomalaudassa puhuvana lisäpainona. Silloin kun mennään kävelylle niin uhmis pyöräilee.


Ja tietä riittää :) Semmoisen tunnin verran lenkkeillään. Ja sen jälkeen mennään moikkaan isiä töihin mikäli isi on Hankasalmella töissä ja hoidetaan kaikenlaisia asioita kylillä ja käydään ruokakaupassa jne. Sitten tullaan kotiin lounaalle joka on uhmikselle yleensä edellisen päivän ruokaa joten se pääsee heti syömään. Eilen tortilloita.


Vauva herää yleensä vaunuissa ennenkuin saan ruuan eteeni. Herättyään saa tissiä ja tissin päälle mössöä. Sit me leikitään, piirretään ja tehdään kotihommia. Ja äiti jumppaa/kuulailee ja juo päiväkahvit ja sit suunnataan taas ulos. Usein puistoon. Eilen mentiin kaikkien lasten kanssa.Ja sit käytiin taas moikkaamassa isiä ja tultiin kotiin. Loppu iltapäivä meni hitaasti. Vauva jäi vielä hetkeks vaunuihin nukkuun.


Kodinhoitohuoneen oven edessä odotti kissan tuoma yllätys.


Sitten iltaruuan tekoa, isi tuli töistä ja isin kaveri käymään kahvilla. Sen jälkeen se treenas kuulilla ja mä auttelin lapsia läksyissä jne. Sitten pääsin itse lenkille. Semmoinen 7km välillä kävellen, välillä juosten. Jalat oli jo valmiiksi väsyneet.


Lenkin aikana mies teki lasten iltahommat ja laittoi 3 vanhinta nukkumaan joten lenkin jälkeen suihku, iltapala, hengailua ja nukkumaan :)

Semmonen on meidän normipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ilahdun kommenteista :)