tiistai 7. lokakuuta 2014

Kaikki muumit laaksossa?

Ystävän kanssa tänä iltana pikaiseen pyörähdettiin s-marketissa ja pysähdyttiin muumimukien luo. Oli pakko ostaa itselle kahvimukiksi Nipsu muki.


Tämä on yksi lemppareistani. Koska se on mintunvihreä. Ja koska NIPSU. Oikeastihan tämä on meille jo viides. Ei viides muumimuki vaan viides nipsumuki. Mutta kun mulla ei ollut omaa!

Me ollaan kerätty lapsille näitä mukeja. Saavat ne sitten, kun muuttavat omaan kotiinsa. Suurin osa on saatu lahjaksi. Osan olen ostanut itse. Suurimaan osan on ostanut äitini. Hänhän keräsi tytöille muumikulhojakin mukien kaveriksi. Kunnes aloin odottaa kolmatta lasta. Sitten mummo luovutti. Nyt se koittaa saada Matildaa kiinni mukikokoelmassa ja totesi ettei tarviis kuulemma enempää lapsia tehdä, ei kuulemma saada sille ikinä samoja mukeja kerättyä.

Tässä pari kuvaa osasta kokoelmaa.Arkikäytössäkin on muutamia. Mikko juo aina kahvinsa noista emalisista.


Vaikka näitä muumeja on nyt aikamoinen määrä, niin silti nämä eivät ole mikään pakkomielle. Ostan kausimukeja vain jos niissä on oikeasti mielestäni kaunis kuva. En siksi että "apua apua tää on saatava, kohta näitä ei enää tehdä". Meni hermo siihenkin, kun joka paikassa vouhotettiin niistä silmälasimukeista. Joo, ei oo meillä, eikä tarvita.

Tykkäätkö muumimukeista? Keräiletkö niitä, ja jos niin ovatko mukit arkikäytössä vai kaapissa koristeena?

11 kommenttia:

 1. Muumimukeja löytyy meiltäkin vinot pinot! Lapsille on kerätty sen vuoden kesämuki, jona ovat syntyneet. Niitä käytetään harvemmin. Kaikki muut mukit ovat arki käytössä. On sesonkimukeja ja tavallisia. Mies joskus laski mukit ja päivitteli, et mikä määrä rahaa niihin on pistetty. Tällä hetkellä mies juo kahvinsa mielummin pentikin mukista ja minä teeni Marimekon mukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin siirsin vuosien käytön jälkeen pois käytöstä mukin jonka olin saanut pienenä kun huomasin jostain paljonko sen mukin arvo on. En ollut älynnyt yhtään.

   Poista
 2. Meilläkin on paljon Muumimukeja, mutta ei ihan yhtä paljon kuin teillä ;) Tykkään niistä kyllä kovasti ja tuo Nipsu on yksi minunkin lemppareista. Ne on meillä ihan arkikäytössä lukuunottamatta paria kausimukia, jotka ovat tuolla hyllyn päällä koristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nipsu on kyllä yksi parhaista, hemulikin on kiva. Se minulta puuttuu, tytöillä taas se on jo.

   Poista
 3. Käytössä ovat. En ole keräillyt näitä, mutta kivoja lahjojahan nämä ovat silti saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä, ja hyvä lahjaidea silloinkin jos ei keksi mitä veisi lahjaksi, kun näistä lähes kaikki pitävät.

   Poista
 4. Voisit laittaa WatsAppia, mitä Matukalle ostan jouluksi. Siis kuvia...muuten ei menee tuulitunnelin läpi, että ulahtaa. Laita useita kuvia.

  VastaaPoista
 5. Käytössä on koska tykkään, lisäksi kaapissa on aika kokoelma ♥ teen vaikka joku kerta postauksen mitä kaappi pitää sisällään..

  VastaaPoista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)