maanantai 6. lokakuuta 2014

Puolitoistavuotias
Matilda täytti viime viikolla puolitoista vuotta. Neuvolaan menemme tällä viikolla. Meno on sellaista, ettei paikallaan maltettaisi olla edes sen aikaa että äiti saa kuvan otettua. Paitsi silloin jos katsotaan tiettyjä musiikkivideoita. Mutta silloin ei saa tulla kameran kanssa eteen säheltämään. Siitä kun seuraa hepuli.


Hepuleista puheenollen. Uhma alkaa antaa pikkuhiljaa merkkejä saapumisestaan. Muutama viikko sitten taidettiin nähdä se ihan eka kunnon uhmahepulointi jonka syynä oli, ei yhtään mikään, kuten asiaan kuuluu. Tai ehkä me aikuiset ei vaan ymmärretty.


Nukkumisasiat on samassa jamassa kuin ne nyt on olleet jo pitkään. Tyylin voi katsoa tuosta yläpuolen kuvasta. Häkkisänky on meillä vain koristeena. Mutta hyvin me nukutaan. Se kai on pääasia. 


Nukkumaan Matilda käy kahdeksan jälkeen, ja aamulla täytyy herättää vähän ennen kahdeksaa. Eli kellon ympäri nukkuu helpostikin. 


Pahemmin ei olla sairasteltukaan (kop kop). Yksi nuha on tänä syksynä Matildalla ollut. 


Erilaisten ilmeiden tekeminen on nyt kovassa suosiossa. Ja nukkevauvan hoitaminen. Niin ja pyykkihommat. Matilda on erittäin ahkera apulainen. Antaa minulle pyykkejä narulta viikattavaksi, sekä koneesta narulle ripustettavaksi. Jokaisen vaatteen kohdalla se sanoo kenen vaate on, eikä erehdy juuri koskaan! 


Paitsi minun vaatteiden kohdalla se ei sano mitään. Kymmeniä sanoja, aina vaan uusia ja uusia. Mutta ei vieläkään äitiä! Taidan tietää syyn: äidin saa paikalle nopeiten epämääräisellä mölinällä tai kitinällä.6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia.. Ja voihan suloisuus tuota tukan määrää ja pituutta! ps. olet tainnut koukuttaa mut huolella tähän blogiisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tukkaa on Matildan mielestä ehkä riesaksikin sakka. Se kun antaa laittaa pompulan, mutta pinnit kiskoo heti pois niin otsahiukset alkaa roikkua sit silmillä ja niitä haroo tuskastuneena edestä pois :D

   No mutta, sehän on kiva kuulla, että olet jäänyt koukkuun :)

   Poista
 2. Onpas suloinen 1.5 -vuotias :) Ja tuo tukka on kyllä ihana! Meillä tulee myös tytöllä 1.5- vuotta mittariin tässä kuussa. Omaa tahtoa löytyy vähän liikakin ja uhmaakin on jo havaittavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mitä se uhma tuleekaan olemaan kun mennään toiset 1.5 vuotta eteenpäin. Meillä on kaikilla tytöillä ollut 3v se pahin uhmavaihe.

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)