keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Valoa kansalle

Käytiin maanantaina Sanna -tädin luona. Sannalla on "jouluvalot" kesät talvet ja meilläkin alkoi lapset jo kinuamaan heti autossa että jokos voitais meillekin laittaa. No mikäpä ettei. Minäkään en miellä näitä sisustusvaloja miksikään joulujutuksi, vaikka ne toki jouluunkin kuuluvat. Lastenhuoneessa meillä on pallovalot esillä kesät talvet.

Ei muuta kuin valosarjoja kaivelemaan esille heti kun kotiin monen mutkan ja terveyskeskusreissun jälkeen vihdoin päästiin. Olohuoneen rottinkipöydällä on metallitarjotin jonka päällä on Ikean tuikkukippoja. Sattuneesta 81 senttisestä ja 12 kiloisesta syystä meillä ei näissä tulia pidetä. Kiepsuttelin siis kippojen ympärille valosarjan. Tuli taas todettua miten käteviä pattereilla toimivat valosarjat ovat. Nämä keittiön valot eivät ole ledit, eivätkä patterilla toimivat, vaan ihan perus vanhanaikaiset.


Olohuoneen ikkunoissa oleva sydän -valosarja on patterikäyttöinen. Kotelon sai hyvin piilotettua laskosverhon taakse.


Ruokailutilan astiakaapin päällä oleviin Nappuloihin saatiin kuin tilauksesta tuliaisena Ikean led kruunukynttilät. Tosi kivat ollakseen epäaidot.


Saman tason päälle kirpparilta löytyneeseen mintunvihreään lasipurkkiin kaivelin vanhan kukkavalosarjan. 


Ei nämä silti ihan kokonaan aitoja kynttilöitä meillä syrjäytä. Tuikkuja poltellaan edelleenkin ahkerasti siellä mihin pienimmän näpit eivät yllä.

Mites muilla, joko on valosarjat viritelty vai pidätkö niitä ihan selkeänä joulujuttuna jolle on vielä liian aikaista?

4 kommenttia:

 1. Hei kruunukynttilät! Pitää käydä siis taas Ikeassa! Mulla on käynyt kerran niin, että poltin keittiön pöydällä kruunukynttilöitä, samalla katsoin telkkaria (tila oli iso avoin, oh+keittiö samaa). Yhtäkkiä näin sivusilmällä jonkun viuhahduksen, mutten heti tajunnut mikä se oli. Kunnes huomasin, että keittiön pöydällä roihuu! Kruunukynttilä oli sulanut juuresta katki (? outoa ?) ja kaatunut! Hitsi mikä pelästys ja sammutustoimenpiteet! Sen koommin en ole uskaltanut poltella niitä lainkaan. Ja muutenkin on kynttilät alkaneet pelottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en yhtään ihmettele vaikka tuollaisesta jäisi ihan kammokin! On kyllä vaarallisia tuollaiset kynttilät. Mutta nämä Ikealaiset on tosiaan oiva vaihtoehto ja pääsee kaikki kivat kynttilänjalatkin käyttöön :)

   Poista
 2. Meillä ei ole vielä valosarjoja viritelty, mutta kyllä illat alkaa sen verran pimeitä olla, että pitää ehkä alkaa kaivelemaan niitä jostain. :)

  Löysin blogiisi juuri ja ilahduin kun luin että sinulla on neljä lasta. Itselläni on myös saman verran. :) Minun lapset on -05 tyttö, -09 tyttö, -10 poika ja -13 tyttö. Tervetuloa meitä seuraamaan http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/

  Jään ilman muuta lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kulla :) Minäpäs lähden vastavierailulle :)

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)