tiistai 9. joulukuuta 2014

Lanttulaatikko

Teen joka vuosi laatikot joulupöytään itse. Julkaisin ohjeen blogissa jo viime jouluna, mutta kun se nyt on taas ajankohtainen niin tässä se taas tulee. Jos et ole ennen kokeillut laatikoiden tekoa itse, niin suosittelen koittamaan. 

Yksinkertaisena tästä määrästä tulee yksi tuommoinen kahden litran vuokallinen. Minä tein äsken kolme vuokallista.


1 kg lanttusosetta
2dl kuohukermaa
1dl korppujauhoja
1 muna
Voita
0,5dl siirappia
1tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl inkivääriä

Sekoita kulhossa kuohukerma ja korppujauhot. Lisää lanttusose ja muut aineet, sekoita hyvin. Kaada voideltuun vuokaan. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja, painele kuviot lusikalla ja lisää päälle voinokareita. Pakasta tai paista 175 asteessa n. pari tuntia.

Koitan tällä viikolla saada vielä porkkanalaatikon ja imelletyn perunalaatikonkin tehtyä. Yksi kakkukin on tilattu perjantaiksi joten saapa nähdä ehdinkö taas kaiken. Paketointi- ja korttihommiakin olisi vielä jäljellä ja kaiken tämän lisäksi pää pursuilee sisustusideoita just nyt! 


6 kommenttia:

  1. hitsi ku sä oot ahkera!! mä oon aina ostanu laatikot valmiina, mut pitäiskö sitä uskaltautua vieraille vesille ja koittaa tehdä lanttulaatikko tänä vuonna itse...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Lanttulaatikko on kyllä tosi helppo ja nopeekin tehdä kun tekee valmiista lanttusoseesta. Meille pukkasi pari vapaata kun tyttöjen hoitotäti kipeänä, niin taidan tänään jo tehdä porkkanalaatikon.

      Poista
  2. Minä siinä mun stressin jälkihumussa eilen kävin läpi jouluruokaohjeita. Niitä perinteisiä, äidin peruja olevia, ja tein listaa minä päivänä teen mitäkin. Meillä useimmiten tehdään tässäkin asiassa kaikki itse, mutta maksapateen ajattelin ostaa valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole varmaan ikinä maistanut maksapateeta mutta se kuulostaa kyllä siltä että en varmaan lähtisi minäkään itse tekemään. Ainut muoto jossa maksaa syön on maksamakkara.

      Teeppäs joku postaus joulun menusta kun kerkeät :)

      Poista
    2. No minäpä teen ;) kunhan kerkiän :D

      ps. maksapatee on aika sama juttu kuin maksamakkara :) Patee saattaa olla kokkareisempaa ja siinä yleensä on päällä jokin liivatekiille. Tämän tiedon kaivoin siis omasta muistista, oikeasti en tiedä, mikä niiden virallinen ero on.

      Poista
    3. Mjaa. No sit saattaisin tykätä :)

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)