tiistai 16. joulukuuta 2014

Mitä kuuluu herkkulakolle näin joulun alla

Marraskuun ekana viikonloppuna kävin herkkulakkoon (sis. kaikki sokeripitoiset mehuista karkkeihin, sipsit ym). Tarkoituksena oli päästä eroon sokerihimosta, sekä sokerin aiheuttamista ikävistä oireista, varsinkin vetelästä olosta. Periaatteena oli karkkipäivä kerran kuussa, mikä kyllä käytännössä oli kaksi päivää eli lauantai ja sunnuntai. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna siis mättäsin melkoisen määrän karkkia. Irtokarkkia. Aika huono olo tuli ja maanantaina piti käydä hakemassa jo kortisoonivoidetta naamaan. Ei tainnut ihokaan tykätä tuosta mahdottomasta lisäaineiden määrästä. Niin ja verensokerin laskusta aiheutui sitten alkuviikosta taas tuttu päänsärky. No sanoisin kuitenkin että se oli sen arvoista. Oli ihan kiva vetää karkkiöverit pitkästä aikaa mutta seuraavan kerran teen sen jollain vähemmän lisäainepitoisella herkulla.Tuon mässäilyviikonlopun jälkeen jatkoin herkkulakkoa. Seuraava karkkipäiväni on jouluaattona ja joulupäivänä. Olo on loistava paitsi fyysisesti niin varsinkin henkisesti. Koska minä pystyn tähän, ja koska herkkuhimo ei ole kiusaamassa. Olen saanut muutamilta tutuilta kommentteja että "miten viitsit tuollaisilla lakoilla itseäsi kiusata". Voisin esittää vastakysymyksen, että miksi kiusaisin itseäni sillä sokerin syömisellä, koska siitä se kurjempi olo tulee.

(Kuva otettu tänään joulujuhlassa :D)

Tämä on myös ensimmäinen joulunaika ikinä kun jouluun mennessä ei glögi, piparit, tortut ja konvehdit tursu korvista jo jouluna. En nimittäin ole syönyt edellämainittuja. Myöskin sen vuoksi odotan joulua erityisesti. Syön piparit ja juon glögit sitten. Joulun jälkeen tämä lakko jatkuu taas, mutta ei kai tässä enää kannata lakosta puhua. Olisikohan elämäntapamuutos se oikeampi sana. Niin, ja sitä painoakin on lähtenyt 5 kiloa kuin itsestään.


9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mä olen niin samaa mieltä! Leena voisi laittaa tuota itsekuriaan hitusen pakettiin ja lähettää mulle ;) Mä ajattelin vetää jouluöverit ja koittaa sitten tammikuussa aloittaa samanlaisen elämäntapamuutoksen. Kilojen kariseminen olisi plussaa ;D

   Poista
  2. Kiitos <3 En ollut odottanut yhtään että näin monta kiloa lähtisi. Olen ehtinyt liikkumaankin normaalia vähemmän. Koitan itse lisätä liikunnan määrää taas entiselleen tammikuussa.

   Poista
 2. Hienoa Leena! Kyllä tuohon pystyy, kun vain itse haluaa ja on kovaa tahtoa asiaan. Se on yllättävää kuinka paljon olo muuttuu sokerittomuuden myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, nyt sen vasta taas huomaakin kuinka hyvin voi.

   Poista
 3. Vau, hyvä sinä! :)

  Mä oon myös miettinyt, että vuoden vaihtuessa aloitan vihdoinkin herkkulakon. Tulen sitten täältä hakemaan vertaistukea, kun makeanhimo on pahimmillaan. ;)

  Liitutauluteippiovesta tuli muuten kiva! Unohdin kokonaan kommentoida sitä luettuani siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja tule vaan. Ensimmäinen viikko on pahin ja toisella jo helpottaa.

   Poista
 4. Hienoa kuulla, että sokerin poisjättämisestä on ollut hyötyä :) Kyllä se vaan on semmoinen myrkky että... Saanko kysyä, onko iho ollut parempana nyt, kun et ole syönyt herkkuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iho on tosiaan ollut parempana. Kerran on lakon aikana lehahtanut naama jostain tuntemattomasta syystä mutta tätähän se atooppisen ihon kanssa on. Taipeet ovat kyllä pysyneet tyystin terveenä lakon aikaan.

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)