perjantai 8. toukokuuta 2015

Nukuttamisen sietämätön vittusaatana

Siinä missä joissain perheissä huokaistaan helpotuksesta lasten nukkumaanmenoajan lähestyessä, meillä sitä aikaa nykyisin lähinnä pelätään. Päivän turhauttavin hetki on maata 1.5 tuntia ylienergisen taaperon vieressä odottaen että nukkumatti tulisi. Ja tuleehan se sitten lopulta.Mutta sitä ennen, riippuen päivästä, täytyy vähän kaivaa nenää.
Kysyä missä käsi.
Kääntyillä.
Nousta istumaan ja kirkua.
Huutaa ja nauraa.
Pyytää saada nähdä apinavideoita.
Koittaa paeta sängystä.
Raapia.
Päristellä.

No kaikkea mitä nyt mieleen juolahtaa. Nukkuminen ei sitten vissiin juolahda.


Sillä, nukkuuko Matilda päiväunia vai ei, ei ole mitään merkitystä. Paitsi tietty nukahtaa huonommin jos nukkuu ne liian myöhään. Mutta se että päikkärit jää välistä ei todellakaan takaa alle 1.5h nukutusaikaa illalla.


Myöskään sillä, mihin aikaan nukkumaan mennään, ei ole väliä. Normaalisti mennään klo 20.00. Mutta jos mennään 21.00, niin silti siihen nukahtamiseen menee se 1.5h. Toisinaan tunti. Viime viikolla yhtenä päivänä vain puoli. 


Omaan sänkyyn pitäisi saada nukkumaan, mutta kun siellä pelleillään se samat 1.5 h jota ei seuraa uni vaan helvetillinen huuto, josta sitten taas kärsivät muut 3 lasta.

Että tällaista täällä. Onneksi tuo sentään nukkuu sitten kuin tukki aamuun saakka.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Meillä tuo varmaan alkaa ensi viikolla, kun meinataan D vihdoin siirtää pinnasängystä pois. olen koittanut jo henkisesti valmistautua koitokseen, mutta odotan sitä silti lähes kauhun sekaisin tuntein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä sinnekin. Me kun ei olla edes vielä päästy siihen vaiheeseen pinnasänky. Huoh.

   Poista
 2. Äh! Muistain tuon saman vaiheen meidän esikoisen kanssa kun hän oli parin vuoden ikäinen. Taisteltiin mieheni kanssa aina iltaisin siitä kummalla on nukuttamisvuoro.. Lopulta kyllästyimme ja käytiin kevyt "unikoulu". Kun esikoisemme lopulta ymmärsi ettemme anna hänelle huomiota enää nukkumaanmenon jälkeen "riehumiset" hiipui pikkuhiljaa ja loppui sitten hetken päästä kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkinlaisen unikoulun paikka olisi täälläkin, kun vaan keksisi kuinka sen toteuttaisi ja mistä siihenkin energiat repisi. Vaikka tämähän se vasta energiaa viekin.

   Poista
 3. Voimia!!! Meillä nukutaan peukku suussa. Siitä tavasta pitäisi tietty päästä purennankin takia eroon. Mukavaa viikonloppua ja helppoja Iltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Peukusta vissiin kans vähän hankala vierottaa kun sitä ei voi ees viedä oraville.

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)