tiistai 12. marraskuuta 2013

Myytinmurtaja

Joskus huomaa että ihmisillä on mitä ihmeellisimpiä käsityksiä mitä yksinkertaisimmista asioista. 

1. "No toivotaan että sulle nyt tulis se poika ettei sun tarttes enempää lapsia tehdä". Mitä v*ttua? En ole osannut ikinä edes toivoa poikaa, ja silti 90% ihmisistä luulee, että lisäännyn vain ja ainoastaan saadakseni pojan. Kun tähän ja tämän tyyppisiin lauseisiin törmäsi loppuraskaudessa lähes päivittäin niin voin kertoa että meinas välillä päästä vähemmän asiallinen vastaus.

2. Erään 3 pojan yh äidin suusta: "No hyvähän sun on toisin kuin mun, kyllä sä varmaan löydät itelles miehen kun sun lapset on tyttöjä". Aijaa, en tiennytkään että sinkku miehet hinkuavat asumaan neljän naisen kanssa joista kolme on alaikäisiä.3. Kun keskusteltiin villeistä lapsista: "No sullahan on vaan tyttöjä, tietäsitpä kuinka villejä pojat on, ja kuinka ne tappeleekin". Kyllä muuten osaa tapella tytötkin, ja apinoida, ja olla villejä.

4. "Se on kyllä laihtunut ihan hirveesti mut sehän on helppoo kun mies on sellainen kahvakuulailija, varmaan laittanut sen jollekin kuntokuurille". Niin. Mut vaik mun mies kuin ahkeraan kuulaa, niin ei mun paino oo tippunu kertaakaan sen kuulailulla. Mikko ei oo mikään pt, ja anteeksi vaan, mutta otan tästä kuntokuuristani 100% kunnian ihan itselleni.

5. Ihmiset voivat, ihan oikeasti, rakastaa miestään ja lapsiaan ja olla onnellisia vaikkeivät sitä facebookissa jatkuvasti ilmoitakaan ja laita niitä saakelin sydämiä joka väliin.6. Jos yhdellä tytöistäni on punaiset hiukset, sillä on eri isä. Tarviiko tähän nyt ees sanoa mitään?!

7. Mies voi kutsua lasten äitiä sanoilla äiti, äitee, äitykkä. Ei voi. Ei ainakaan minua. Minä en ole mieheni äiti. Siis en nyt tarkoita tilanteita jossa mies sanoo lapselle "kysy äitiltä" vaan sellaista että ollaan kahdestaan ravintolassa ja mies kysyy sulta että ottasko äiti jälkiruokaa. 8. Miehen ei tarvitse ostaa lastensa äidille äitienpäivälahjaa koska "eihän se oo mun äiti". Tarviipas. Koska se on synnyttänyt sille lapsen. Ei pitäs olla vaikee tehtävä näyttää yhtenä päivänä vuodessa kaikin mahdollisin tavoin kuinka arvostaa sitä kaikkea mitä se äiti-ihminen kotona tekee.  Piste. Toki sitä arvostusta täytyy tulla tavallisinakin päivinä mutta kahveja ei tartte joka aamu sänkyyn kantaa.

9. Kalliit tai valkoiset lastenvaatteet on tarkoitettu sitä varten että ne ostetaan, pidetään kaapissa ja sit myydään fb kirpiksellä "uusi, ei raaskittu käyttää ettei likaannu". No miksi sitten ostit?

10. Tietyn merkkisestä lastenvaatteesta voit pyytää mitä vaan käytettynä vaikka siinä olisi reikiä, nukkaa, tahroja ym. Eihän se oo tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa, mutta jos vaatteessa on reikiä ja likaa joka ei lähde pesussa, niin meillä sellainen päätyy ihan vaan roskikseen.

11. Kun on jo ennestään lapsia, ei raskaus ja vauvan saaminen ole enää jännittävää/ihmeellistä. On se. Se on ihan yhtä jännittävää, uutta, ihmeellistä ja ihanaa ihan joka kerta. 

Sekalaiset kuvat Pinterest.

(Tänään on päivä jolloin minkä tahansa asian kirjoittaminen tai tekeminen tuntuu mitättömältä. Jos voisin kantaa edes osan toisen surusta, sen varmasti tekisin. )
6 kommenttia:

 1. 3. Tyttömme on katraasta villein.( Tai nyt alkaa näyttämään siltä että juniori vetää helposti pian pisimmän korren, toivottavasti vain ohi menevä uhma...)
  5. Kel onni on, se onnen kätkeköön- miehelläni tapana sanoa. Usein niin on että ketkä sitä onnea julkisesti eniten hehkuttaa, niin se ei välttämäti aina sitten kuitenkaan ihan niin ole...
  7. Emäntä. uuh...
  11. Niin on.

  VastaaPoista
 2. Mitäpä tähän enää lisäisi. Ainakaan näin väsyneenä en keksi mitään järkevää. Ja tuo emäntä-sana aiheuttaa puistatauksia! Hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli vielä joku juttu mut en muista mikä :P arvelin tulevan mieleen heti kun oon saanu kirjoituksen julkaistua mut eipä tullutkaan.

   Poista
 3. Niin paljon tuttua... :-D Tää oli hyvä! Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teilläkin tyttölauman kans varmaan saatettu muutaman kerran kuulla että "millos sen pojan teette" :D

   Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)