lauantai 29. maaliskuuta 2014

Huonekalujen päällystäminen paperilla

Viime kesänä löysin isäni luota tuolin jonka halusin. Tuoli jäi odottamaan koska en heti keksinyt mitä sillä tekisin. Vihdoin sitten sain idean päällystää tuoli Aku Ankoilla. Olin jo aikeissa alkaa hommaan värillisillä sarjakuvilla koska kuvittelen etten mistään löytäisi mustavalkoisia. Kunnes sitten Hankasalmen fb kirppiksellä niitä ilmoitettiin ilmaiseksi! Oli pakko ryhtyä tuumasta toimeen. Tässäpä ohjeet mikäli jotakuta muutakin tämä homma kiinnostaa.

Tarvitset:
-Huonekalun jonka haluat päällystää
-Hiomapaperia
-Puuliimaa
-Pensselin
-Paperia jolla haluat päällystää
-Muovikipon liimalle

Tässä lähtötilanne:


Minä käytin Soudalin puuliimaa koska sitä saa meiltä töistä ja se on myös edullista. Erikeeperkin käy. Ja mun sarjikset on sanomalehdestä leikattuja. 


Ensin hioin tuolin ja sen jälkeen putsasin hiomapölyt pois. Käytin kertakäyttöisiä kumihanskoja (niitä ohkasia) koska tämä on sotkuista hommaa. Laitoin liimaa muovikippoon ja lorautin sekaan ihan pikkaisen vettä ohentamaan liimaa. Liimaa levitetään ensin tuoliin.


Ja sitten tällätään sarjiksia päälle.


Sitten sarjisten päälle sivellään kerros liimaa. Liima muuttuu kuivuessaan läpinäkyväksi.


Ja sitten lopputulos. Kuvissa vielä on muutama valkoisena näkyvä kohta kuivumatta mutta en malttanut olla kuvaamatta.Tykkään todella paljon. Vaatimattomasti voisin sanoa että tästä tuli mun lemppari DIY työ ikinä!

Ja hintaahan tälle tuli n. 6 euroa kaikkineen!

8 kommenttia:

 1. Varastaa idean mummi...

  VastaaPoista
 2. Ihana :) Kestääkö tuo kulutusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kestää, on meillä jokapäiväisessä käytössä.

   Poista
 3. Tosi hieno =) ! Itse meinaan tehdä päällystyksen teepussin suojapapereilla =) ! Papereita kerätään parhaillaan tutuilta ja työpaikalta.... taitaa mennä aika paljon!

  VastaaPoista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)