Ajattelin jakaa omasta mielestäni parhaiden pikkuleipien ohjeen sekä omat vinkkini onnistumiseen. Näistä lemppari pikkuleivistäni tulee koostumukseltaan pehmeitä ja vadelma marmeladilla täytettyinä meheviä.
Vaahdota 400g voita ja 2,5dl sokeria. Lisää 2 munaa sekä 10dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu 2 tl leivinjauhetta sekä 4tl vaniljasokeria. Anna taikinan levätä jääkaapissa viitisen minuuttia ennen leipomista. Leivo suoraan jauhoitetun leivinpaperin päälle ja kaulitessakin kannattaa siivilöidä taikinan päälle jauhoja sillä taikina tarttuu melko helposti. Taikina saattaa olla helposti hajoavaa, joten siksi luulen että avaimet onnistumiseen ovat sopivan viileä keittiö, sekä tuo suoraan leivinpaperille leipominen jolloin pikkuleipiä ei tarvitse siirrellä.
Ai niin, pitäähän ne paistaakin. 200 asteessa n. 8 min. Ja vadelma marmeladilla täytin, mutta käy siihen täyttämiseen muutkin.
Kiitos, mummi ilahtuu kovasti pikkuleivostä....joskus...varsinkin täytetyistä.
VastaaPoista