lauantai 15. marraskuuta 2014

Tosi hyvä texmexpiirakka

Huomasin juustohyllyssä Valion texmex juustoraasteen. En tiedä onko se jokin ihan uusi juttu, mutta ainakin minulle uusi tuttavuus jota piti päästä kokeilemaan. Tässä tulee ohje.


1pkt sunnuntai piirakkataikinaa
n. 300g jauhelihaa
Mausteita
1pss Valio texmex juustoraastetta
1dl maitoa
1 muna
suolaa
sipulia
paprikaa
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
tacokastiketta

Tähän voi oikeastaan tunkea melkein mitä vaan jämiä jääkaapista, mutta minä käytin nyt näitä aineita. Taputtelin valmiin piirakkataikinan vuokaan leivinpaperin päälle. Ruskistin naudan jauhelihan sipulin kanssa, maustoin suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla ja lisäsin sekaan 1 purkillisen medium tulista tacosalsaa.

Levitin jauhelihamössön pohjan päälle, lisäsin pilkotut paprikat, kirsikkatomaatit ja fetajuustot päälle. Sekoitin munan ja maidon, ja kaadoin ne piirakan päälle. Paitsoin n. 200 asteessa n. 45min ja lisäsin juustoraasteen piirakan päälle jonka jälkeen pidin vielä n. vartin uunissa.


Ei näytä kuvassa mitenkään erityisen houkuttelevalta mutta tästä tuli kyllä ihan älyttömän hyvää vaikka itse sanonkin. 400g jauhelihapaketista yli jääneet jauhelihat käytin juustosarvien täytteeksi. Maustettu juustoraaste on siis tämän perusteella hyvä keksintö jota tullaan meillä käyttämään uudestaankin.

4 kommenttia:

  1. Olen tuon texmex juuston kanssa huomannut kaupassa, mutten ole sitä vielä mihinkään kokeillut, pitänee kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Mietinkin jo että mahtaako tuo tuote jäädä pysyvästi valikoimiin vai onko se vaan jokin kausijuttu,

      Poista
  2. Oi, kuullostaa tosi herkulliselta, mums mums... Pitääkin kurkistella kauppareissulla juustohyllylle, jospa löytäisin minäkin tuota raastetta. Voisi vaikka viikonloppuna kokeilla. Kiitos vinkistä ja ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :) Tämä on ehdottomasti kokeilun arvoinen ohje.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)