keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Porkkanalaatikko

Tuli olosuhteiden pakosta kaksi kotipäivää. Koitan saada rästihommia tehtyä ja ensimmäisenä niistä tein porkkanaatikot pakastimeen. Porkkanalaatikoa varten tehdystä riisipuurosta tulikin samalla kätevästi meidän lounas. Minä taas kolminkertaistin tämän ohjeen kun tein kolme vuokallista. Yksinkertaisena ohje riittää yhteen tuollaiseen kahden litran vuokaan.


1kg porkkanasosetta
n. 5dl riisipuuroa
2 munaa
1tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
0,5 dl siirappia

Keitä riisipuuro pussin ohjeen mukaan. Laita kulhoon kilo porkkanasosetta ja sekoita siihen kaikki muut aineet sekä keittämäsi riisipuuro. Lado voideltuun vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja, painele lusikalla kuviot ja lisää päälle voinokareita. Pakasta tai paista 175 asteessa n. 2 tuntia.

Suosittelen keittämään riisipuuron punaiseen maitoon ja lisäämään laatikon päälle ihan reippaasti korppujauhoja ja voita, niistä tulee mukavan rapea pinta laattikkoon. Muutenkaan jouluruokien yhteydessä ei tarvitse miettiä mitään terveysjuttuja. Olisiko surkeampaa kuin terveellinen, vähäkalorinen jouluruoka. 

Sain muuten riisipuuroa keitellessä pestyä uuninkin, kun ei siitä puurokattilan luota voi kovin kauaksi poistua. Inhoan uuninpesua enkä sitä kovin usein tee. Kiillon uuninpesuaine on kyllä hyvää. Senkun vain levittää sen kylmään uuniin ja pyyhkii parin tunnin päästä pois. 


4 kommenttia:

  1. Uuninpesu ei todellakaan ole mitään kivaa puuhaa.. Rempan yhteydessä halusimme ehdottomasti uunin joka puhdistaa itsensä pyrolyysillä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulinkin että sellainen on kätevä. Meidän uunissa ei taida sitä olla. Uuni on vuoden vanha ja täytyy tunnustaa ettei ole paljon tullut ohjekirjaa vilkuiltua mitä mikäkin merkki edes tarkoittaa....

      Poista
  2. Meidän uuni kaipaisi myös pesua...taas. Homma, joka vaan aina siirtyy ja siirtyy :(
    Meillä ei hirveästi syödä joululaatikoita, mutta aion niitä kuitenkin siitä huolimatta tehdä vähän. Tässäpä onkin hyvä ohje. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :) Joo uuninpesua sitä lykätään täälläkin osoitteessa ihan viimeiseen asti. Jääkaappikin kaipaisi taas pesua vaikka keskimäärin 2 kuukauden välein sen kunnolla pesen.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)