lauantai 12. lokakuuta 2013

TexMex lasagne

Tänään on namipäivä ja ensimmäinen ajatus aamulla oli sama kuin eilen illalla viimeinen: syönkö tänään suffeli puffia vai marabou blackia. 




Tehtiin Viivin kans diili. Ostan kummatkin ja otan niistä oman osani, muksut syö loput. 

No mutta asiaan. Tein tänään pitkästä aikaa ruuaksi texmex lasagnea. Tässäpä  ohjetta (ohjeen voi puolittaa jos haluaa tehdä sellaisen keskikokoisen vuokallisen, tästä tulee iso satsi):


Tarvitset:
1 ison sipulin
2 valkosipulin kynttä
1 ison punaisen paprikan
1 ison keltaisen paprikan
Pikku tomaatteja
1 ison purkin tortilla/salsakastiketta 
1 paketin (valkosipuli)tomaattimurskaa
Chilejä ym. maustetta maun mukaan.
Juustoraastetta
Maitoa
Lasagnelevyjä
700g naudan jauhelihaa

Tämä on kyllä siitä hauska ruoka että sitä on tosi helppo muunnella. Voit käyttää vaikka vihreitäkin paprikoita,valkosipuli tomaattimurskan sijaan valita yrteillä maustettua tai sitten ihan tavallista. Jos lapset ei söisi tätä niin lisäisin vielä jalapeenoja sekä herkkusieniä.

1. Ruskista jauheliha, mausta mieleiseksi ja siirrä se isoon kulhoon.
2. Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pannulla öljyssä tovi ja lisää sitten kaikki muut vihannekset pilkottuna (tarvii olla korkeareunainen paistinpannu).
3. Kun vihannekset on kypsyneet&pehmenneet sopivasti, lisää joukkoon tomaatimurska, vähän vettä jolla saa ne loputkin tomaattimurskapurkista mukaan, salsakastike sekä maitoa sen verran että kastike tuntuu sopivan paksulta, ei oo niin tarkkaa.
4. Kaada soossi sinne kulhoon jauhelihan kanssa. 
5. Laita vuokan pohjalle jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, kastiketta jne niin että alin ja ylin kerros on kastiketta. 
6. Laita lasse uuniin 225 asteeseen, mikähän lie sopiva ainka, riippunee uunista. Kokkaan tuntumalla enkä usein katsele kelloa.
7. Raasta juusto. Jos ostit juuston valmiina raasteena niin pääset oikaseen tässä kohtaa.
8. Paiston loppuvaiheessa lisää juustoraaste lasagnen päälle ja laita vielä 5-10 minuutiksi uuniin.

Sitten syömään! Olipas hyvää. Jopa minä söin pitkästä aikaa pastaa. Kyllä nyt jaksan illalla juosta tällä hiilarimäärällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ilahdun kommenteista :)