perjantai 20. syyskuuta 2013

Nelivuotias

Minun nelivuotiaani on paitsi ihana, rakas, iloinen niin myös...


Uhmakas: Varsinainen uhmaikä alkoi viime vuoden marraskuussa ja näyttää jatkuvan edelleenkin, joskin hieman on jo laantunut ja varsinaiset kilahtelukohtaukset vähentyneet 80%. Siis ne sellaiset itken ja huudan ja pompin enkä mitään kuule enkä näe -kohtaukset. Mutta toki monista asioista taistellaan päivittäin. Tai ei mitään taistella vaan tyttö yrittää taistella. Ulkovaatteet niistä yksi.Innokas: Viia on helppo saada innostumaan melkein mistä vaan. Kun kysyn mennäänkö tai tehdäänkö niin vastaus on lähes aina riemukas JOO! Olipa kyseessä sitten kauppareissu tai päiväkävely, leikki tai askartelu. 

 Laiska syöjä: Jos antaisin, niin eläisi pelkällä pyhällä hengellä. Mutta onneksi syö (naristen) ruokansa kun tomerasti käsken.

Malttamaton: Tai pikemminkin todella malttamaton. Mennään jo, joko mennään, lähetään, millon me lähetään, voitasko jo lähteä, tule jo äiti, äitiiii!!! Tuon litannian saan yleensä kuulla jo eteisessä, ihan sillä välin kun solmin kengännauhoja! Ja auta armias jos törmään tiellä tai kaupassa tuttuun ja pysähdyn minuutiksikin juttelemaan. Alkaa tuskastunut "lähetään jo" -huokailu heti.Sosiaalinen: Viia on super sosiaalinen tyyppi. Ruokakaupassa se menee viemään pikku kärrynsä paikalleen kun minä jään pakkaamaan ostoksia. Kaupan eteisessä se sitten kiilaa pienen takapuolensa taksiaan odottavien mummojen väliin penkille ja rupattelee mummoille niitä näitä.

Hauskaa seuraa: "Ollaan kyllä pudottu kärryiltä tuon telkkarisarjan suhteen" - "Ai, sattuiko?" ja "Minä olen päiväkunnan seurakerhossa" (seurakunnan päiväkerhossa).


"Näin hienon laastarin sain, itse valitsin. Enkä muuten itkenyt kun pistettiin!"

Ja ne mitat. Pitkä ja laiha. Vertauksen vuoksi myös siskojen mitat 4 vuotiaana.
104cm ja 15.8kg.  Veera 111cm ja 17.6kg Viivi 109cm ja 16.6kg.

Huvikseni vertasin myös Viian ja Matildan painoja. Viia on ollut syntyessään lapsistani suurin (3750g ja 53cm) ja Matilda pienin (3282g ja 48.5cm). Nyt kuitenkin Matilda painoi 5kk vanhana saman mitä Viia 9kk vanhana. Tyttö perinyt isänsä ruokahalut!


2 kommenttia:

  1. Päiväkunnan seurakerhossa, mää en kestä :D Ihana Viia!! -MH

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai näitä pitäs kirjottaa ylös vielä kun muistaa nää sen letkautukset :D

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)