sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lahjoista

Jep. Se joulu on jo mielessä. Aion nimittäin tänä(kin) vuonna suunnitella huolella jo etukäteen mitä kenellekin lahjaksi valitsen. Ja myös tänä vuonna aion panostaa määrän sijasta laatuun ja hankkia lahjat hyvissä ajoin. En hössöttääkseni vaan sitä hössötystä nimenomaan välttääkseni. Ei ole mitään hinkua kaupungin jouluruuhkiin! Niinkuin olen jo maininnutkin, Veeralle tosiaan tilasin pussilakanat ja eräälle ystävälleni LOQI:n kestokassin joka oli aivan hänen näköisensä. Tänään lahjajuttuja taas miettiessäni ja varsinkin lastenhuoneen remontin ja tavaroiden roudaamisen aikaan kävi taas mielessä tämä rojun määrä jota pyrin täällä talossa vähentämään.

Rojulla tarkoitan nyt sellaista yleensä turhaa, huonosti kulutusta ja käyttöä kestävää ja usein melko tarpeetontakin tavaraa. Siis tällaisia muovileluja joita pahimmassa tapauksessa ei saa edes kasattua koska osat on jo valmiiks sopimattomat/hauraat/muuten vaan vialliset. Tai sen saa kasattua mutta se lelu ei kestä leikkimistä. Shokkiylläri, mut usein ne 3 euron sukkiksetkaan ei kovin montaa pesua kestä. Viimeksi saaduissa oli jo valmiiksi pitkä silmäpako! Ja arvaatteko, mulla on neljä tyttölasta, ei ihan välttämättä tarvita enää yhtään nukkea lisää! Kaiken huippu on eräältä sukulaiselta saatu jätesäkillinen pehmoleluja jotka on olleet jossain aitassa viimeiset 15 vuotta. Se haju ei siis lähtenyt millään ja jouduin heittää ne roskiin ja ilmoittaa että tästä lähtien ohjaan jätemaksun myös sille joka sitä roskaa meille kantaa!Ei, en ole kiittämätön enkä oikeastaan edes kovinkaan ronkeli, mutta en myöskään kenenkään roskis. Lahjan ei tarvitse edes olla kallis ollakseen kunnollinen. Mietitään vaikka 5 euroa. Mitä sillä saa? Sillä saa halvan muovisen (ja huonon) lelun, tai sitten vaikka kunnolliset sukat, heijastimen, tyynyliinan, vaikka mitä hyödyllistäkin kun vaan käyttää järkeään!


Ja jos ei ole hajuakaan mitä voisi ostaa tai mitä lahjan saaja saattaisi tarvita, niin ainahan voi kysyä. Varsinkin koon jos ostaa vaatetta. Jo töidenkin puolesta tiedän ettei monellakaan lapselle lahjaa ostavalla ole hajuakaan mikä koko mahtaa olla hyvä. Ja kyllä harmitti minuakin kun olin juuri vk haalarin tytölle ostanut ja sai syntymäpäivälahjaksi toisen aivan saman kokoisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ilahdun kommenteista :)