tiistai 29. lokakuuta 2013

Elämä on siivoamista.

Tuntuuko kenestäkään muusta siltä että vaikka kuinka siivoaa, niin siistiä ei tule ikinä? 

Kodinhoitohuoneen lattialla on luultavasti puolet naapuruston lehdistä. Vaikka lattian lakaisee, imuroi ja pesee paristi viikkoon, siellä on silti aina tämän näköistä syksyisin.


Miehen yöpöydälle kertyy sekalaista roinaa. Mun yöpöydälle ei mahdu kertymään, siinä on niin iso lamppu.


Lapset rakentaa jotain  tällaisia majoja joissa ne nukkuu (!).


Sekä "unohtaa" joskus pedata pedin ja viedä vaatteet pyykkikoppaan saakka. Lapset kyllä meillä joutuvat  saavat itse siivota sotkunsa. Tämä on mm. viikkorahan edellytys.


Kodinhoitohuoneeseen tuppaa kertymään myös tällaisia säilytyslaatikoita joissa on tavaraa jotka odottavat lajittelua ja paikoilleen laittoa. Tai sitä inspiraatiota.


Mihin laitetaan vaatteet jotka ei oo likaisia mutta niitä on jo käytetty? Näköjään kylppärin pöydälle. Se oon minä, tunnustan!


Kodinhoitohuoneen pöydällä seilaa kaikkea porakoneesta itkuhälyyttimeen.


Eteisen penkki, mikä kätsä taso laskea kaikki käsistään.Kahvimukia ja limsatölkkiä työpöydällä.


Näiden parissa taas eilinen päivä vierähti. Ja lisäks mulla on pahana tapana levittää nää siivousprojektit niinkuin taas kävi. Päätin aloittaa kodinhoitohuoneen siivoamisella. Kahden tunnin päästä huomasin siivoavani edelleenkin kodinhoitohuonetta (johon normaalisti menee max 30min). Koska sattui iskemään äkillinen inspiraatio, niin piti sitten siinä ohessa käydä muutamia säilytyslaatikoita läpi. Nyt on vaatehuoneessakin lattiaa näkyvissä (vaatehuone on meidän rojujen säilytyspaikka, siellä ei ole vaatteita). Muutamia muovikassillisia vaatteita vein keräykseen. Tuntuu todella hyvältä luopua kaikesta ylimääräisestä roinasta. Olenkin tän äitiysloman aikana saanut hävitettyä todella paljon tavaraa. Osa on ollut siinä kunnossa että suoraan roskiin (mm. rikkoinaiset lelut). Osan olen myynyt fb kirppiksellä ja osan vienyt keräyksiin. Pari sellaista kaappia vielä on että ne kun käyn läpi niin lähtee aika paljon tavaraa/vaatetta pois.

Kaikista eniten siivoamisessa inhoan ehkä ikkunanpesua ja pölyjen pyyhkimistä. Pölyt pyyhin kerta viikkoon, yleensä perjantaina. Ikkunat pesin viimeksi toissa keväänä. Koliikkivauvahan on hyvä tekosyy jättää ne pesemättä, vai mitä :)


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa (ja näyttää) niin tutulta. Mä aloitin alkuvuodesta "tavara päivässä projektin". Pitäs tsempata sen suhteen.. Tuntuu, että tavarat vaan lisääntyy. Vauvan syntymä kesällä räjäytti tän tilanteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans vauvan tavarat vallanneet täällä olkkaria varsinkin. Oon kyllä saanut myytyä raskaana olevalle kaverilleni jo turvakaukalon, sitterin, imetystyynyn ja vaatteita, joten päästään niistä onneksi eroon heti kun meiltä käytöstä kohta joutavat :) Koliikkikiikku pitäs vielä ilmottaa kirppikselle.

      Poista

Kiitos, ilahdun kommenteista :)