maanantai 16. syyskuuta 2013

Maanantai höpinää

Eiliset synttärit oli sen verran rajut bileet että olo on vieläkin hieman hyytynyt. Eipä tänään onneksi ole mitään pyykinpesua ja ruuanlaittoa ihmellisempää pakko tehdäkään. Apteekissa piipahdin katsomassa josko siellä olisi jotain pahan makuista ainetta, kynneliksi taidettiin ennen sanoa? Tyttö kun wiitä pelatessaan tunkee jokaisessa mahdollisessa välissä sen kapulan suuhunsa ja järsii sitä suojakuorta. Vaikka on kolmekin päivää koskematta koko wiihin, tulee tuo tapa esille heti kun sen kapulan kouraansa ottaa. No aine oli apteekista loppu mutta huomiseksi sitä lupailivat.


Lupailin sitä reseptiä linssimössöön joten tässäpä tulee:


Kuori ja kuutioi 3 isohkoa porkkanaa. Huuhtele 3 desiä linssejä ja keitä näitä n 20min.
Porkkanoiden ja linssien kypsyessä pilko paprika, pienehkö kesäkurpitsa, sipuli ja purista maun mukaan valkospipulia (minä laitan yhden kynnen). 
Laita korkeareunaiseen paistinpannuun kuumenemaan öljy ja öljyn sekaan sipulit sekä mieluisia mausteita. Minä käytän currya ja chiliä.
Lisää silputut paprika ja kesäkurpitsa pannulle kun olet hetken kuullottanut sipuleita. Kun kaikki on mukavasti pehmenneet ja linssit ja porkkanat kiehuneet sen 20min niin lisää ne pannulle. Sekoita ja sitten syö. 

Voi käyttää lisukkeena tai sitten syödä ihan näin salaattijuuston kanssa. Tähän voisi lisätä myös kvinoaa tai couscousta. Pakastealtaasta saa valmiina tämän tapaista ruokaa, olikohan finduksen. Siinä on mukana couscousta. Semmoset eväät mulla tänään (ja huomenna ja ylihuomenna ja vielä sittenkin). Toiset sai tänään spagettia ja jauhelihakastiketta.

Ei oikeen flunssa tiedä tulisiko tuohon vauvaan vai ei. Toivottavasti ei enempää ainakaan kipeäksi tule. Yöllä ja aamulla taas vähän räkäiseltä tuntui muttei kuitenkaan nyt päivällä sitten taas sairaalta vaikuta ollenkaan.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ilahdun kommenteista :)